Exclusief voor abonnees

Tom Boonen: “Net als Wout van Aert kent de wereld voortaan ook Laurens De Plus”

Laurens de Plus.
Photo News Laurens de Plus.
Onze wieleranalist Tom Boonen heeft genoten van de Tour de France. Én hij trok conclusies uit de spannendste Ronde van Frankrijk sinds jaren. Dat Tourwinnaar Egan Bernal de komende jaren zijn stempel zal drukken, bijvoorbeeld, of dat Laurens De Plus moet opbouwen naar de Vuelta. Lees hieronder de laatste Tourcolumn van Boonen:

“Korte etappes = leuke tv”

“Op een vluchtig ijsje met de ‘klein mannen’ na, heb ik de volledige zaterdagetappe uitgekeken. Ook ­vrijdag heb ik genoten, ondanks de annulatie. Bizar slot van een mooie Tour? Ach. Ik ben fan van die korte ritten. Je moet natuurlijk nog altijd van stad A naar gemeente B geraken en als je alle trajecten niet ­langer dan 60 à 100 kilometer lang maakt, kom je Frankrijk niet rond. Maar eindeloos veel kilometers malen door de vallei om een berg toch maar via zo veel mogelijk flanken te kunnen beklimmen, gaat ­onvermijdelijk de spankracht tegen. Nu hebben de mensen ‘schoon koers’ gezien. Met dezelfde hoofdrolspelers. Daarom, deze oproep – een dovemanspleidooi wellicht, maar goed – tot ASO. En bij uit­breiding tot alle organisatoren van (grote) rittenwedstrijden: beperk die ellenlange, vervelende etappes. Kies voor korte, krachtige, gebalde varianten. In het geval van drie opeenvolgende Alpentochten: één van vier en twee van hooguit tweeënhalf tot drie uur, met een maximum van twee cols. Uitstekende tv ­gegarandeerd! Inkorten kan trouwens ook het zware aftakelingsproces van de renners tegengaan. En dat verhoogt automatisch de spektakelwaarde.”

Vincenzo Nibali won de korte, voorlaatste rit.
Photo News Vincenzo Nibali won de korte, voorlaatste rit.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jean driesen

  Johan Vervaeck, u zegt "een kleine flater van Levere om De Plus te laten vertrekken". Ik heb hem, Lefevere, duidelijk horen zeggen dat De Plus onhoudbaar geworden was door het hoge loon dat hij bij Jumbo-Viesma kon verdienen. Als u hem niet kan betalen dan mag u niet spreken van een kleine flater maar wel van een realistisch financieel beleid.

 • Willy Scholaart

  toch een prachtige tour gezien zonder die vervelende Froome waar iedereen naar zijn pijpen moet dansen.

 • Johan Vervaeck

  Belgen hebben zeker heel goeie renners. De Plus is voor mij een echte ronderenner met ambitie TOP 10 en misschien wel TOP 5. En inderdaad, kleine flater van Lefevere om De Plus te laten vertrekken.

 • Sonja Florkin

  Fier op elke renner in de tour genoten tot het laatst het word serieus afkicken