Tom Boonen en José De Cauwer, wielerwijsheid in Tourverpakking: "Aanvallen, die burcht van Sky!"

Tom Boonen (37) en José De Cauwer (68): dat is een hoop wielerwijsheid bij elkaar. Onze huiscolumnist en de trouwste aller Sporza-cocommentatoren blikken vooruit op wat zich aandient als een open en spectaculaire Tour. Locatie: The Lounge, showroom van Iconic Cars, hét high-end automobielbedrijf in Tienen dat door Boonen mee wordt gerund. Tussen de Ferrari's, Bugatti's en Aston Martins: exclusiviteit ten top.

Wat een soap, zeg, in de aanloop. ASO wilde Chris Froome er niet bij. Waarop hij... één dag later plots werd vrijgesproken door de UCI. Pure Kafka!

De Cauwer: "ASO vergaloppeerde zich. Het had geen enkel valabel argument om Froome niét te laten starten. De UCI, van zijn kant, is toe aan een grondige herziening van zijn reglementen. Akkoord, iedereen heeft het recht op verdediging. Maar zo'n zaak moet toch véél sneller kunnen worden uitgeklaard? 'De redelijke termijn is overschreden', heet het toch ook in normale rechtspraak? Zet daar verdorie een deadline op. Zes maanden, zoiets."

Boonen: "Je zag het aankomen. Als ze effectief iets hadden gevonden waarmee ze Froome konden pakken en schorsen, was dat al lang gebeurd."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • wim rooyakkers

    De burcht van Sky aanvallen? waarom, afgunst? Waarom niet de burcht aanvallen van Quick step in de voorjaarswedstrijden?want die winnen toch ook veel.kinderachtig gedoe,en het is nu eenmaal ,wie veel geld investeerd in een ploeg of club die pakt meestal de vette prijzen.in het voetbal normaal,maar in de wielersport nog niet geaccepteerd door velen.jammer .weer een bewijs dat het Mondial nog een kleine sport is in doen en denken.en zal de grote investeerders alleen maar afstoten.

  • Pedro Gonzalez

    Tom is er vooral bij om raad te geven in het hooggebergte vermoed ik. Hoe zij niet buiten de tijdslimiet binnenkomen.

  • Ricci Latte

    Wielrennen is en blijft een ongeloofwaardige sport als het op "zuiverheid" aankomt. Waarom? Omdat er nog steeds rotte appels uit de kast vallen zeker! En mooi om naar te kijken zijn alleen nog de echte bergritten.