Tom Boonen en José De Cauwer blikken vooruit op de Tour 2018: "Onze jongens liggen aan de ketting"

Onze vaste huiscolumnist en de meest trouwe aller Sporza-wielercocommentatoren blikken vooruit op een Tour, die zich aankondigt als open en spectaculair. Dat doen ze in The Lounge, de showroom van Iconic Cars, hét highend automobielbedrijf in Tienen waarvan Boonen medezaakvoerder is, tussen de Bugatti’s Veyron, Ferrari’s 512BBi, Italdesigns Zerouno, AC Cobra’s Superperformance en Aston Martins GT12.

Een Tour mét Chris Froome, finaal. Die hopelijk sportief verloopt. "Hij riskeert elke dag een emmer vuiligheid over zich heen te krijgen", vrezen beide analisten een minderheid van het hyperfanatieke Franse volk. "Ooit was het p.., laat het alsjeblieft geen k.. worden straks."

Een Tour waarin ook een achttal keer kan worden gesprint. "En waarin Cavendish het ritzegerecord van Eddy Merckx (34) binnen bereik voelt", weet De Cauwer. "’Cav’ mág zijn etappes winnen. Maar laat hem misschien stranden op één lengte van Eddy. Dan blijft Merckx tenminste Merckx."

Photo News

Een Tour waarin we met een leger van 19 Belgen — het hoogste aantal sinds 1994 — goed gewapend naar het front trekken. Maar… daarom nog geen oorlogen winnen, meent Boonen. "Probleem is dat ze bijna allemaal ‘aan de ketting’ liggen. Ze krijgen van hun ploeg een handleiding mee ‘Hoe de Tour 2018 rijden?’ Ruimte voor eigen ambities is er amper nog."

En een Tour die uiteraard ook (nog even) de verstikkende concurrentie van het WK voetbal in Rusland moet trotseren. "Ach. Wij leven mee met de Rode Duivels. Maar vraag Eden Hazard eens of hij naar de Tour kijkt? Hij zal de schouders ophalen en een hamburger gaan eten."

Lees het dubbelinterview morgen exclusief in Het Laatste Nieuws!
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ronny Popelier

  Zal wel nog een tijdje duren vooraleer we een top renner zullen hebben zoals Tom. Zijn palmares is meer om trots op te zijn. Nu zijn het de overroepen talenten. Tom werd niet overroepen maarja won wel. Pracht renner. Succes in de sport is succes in zijn zaken. Proficiat Tom Boonen.

 • Ricci Latte

  De Cauwer en Froome.... hebben beiden wat te maken of te maken gehad met het negatieve in de wielersport, ik snap niet wie zulk een heerschap dan nog in de media laat verschijnen en commentaar laat geven bij de openbare omroep.

 • David De Geyter

  Nog een beetje gratis reclame voor Boonen zijn exclusieve wagens!

 • Pedro Gonzalez

  Ja Roger Van Roy, het is juist wat je zegt over Hazard en de anderen. Veel achter de bal gelopen richting de Braziliaanse goal als hij uit de 16 was weggetrapt.

 • roger van roy

  Waarom zegt De Cauwer zoiets stom? Hazard en de overige Belgen hebben voetbalgeschiedenis geschreven vandaag , hoe lang is het geleden dat onze renners hetzelfde hebben gedaan in de Tour. Ik voel me nu al benauwd om in de volgende ritten zijn herkauwde verhalen te moeten horen.