Tijden favorieten aangepast na klacht Jumbo-Visma: “De achterstand van Steven op Bernal klopte niet”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Nog één klim en dan zit de Tour er omzeggens op. In de ingekorte rit naar Val Thorens (59 km) rest de klassementsmannen nog één laatste kans om de boel op zijn kop te zetten. Voor Steven Kruijswijk moet het, wil hij nog op het podium in Parijs eindigen. 

Jumbo-Visma ploegleider Merijn Zeeman gelooft er nog in: “Er kan nog heel veel. Op het profiel ziet het er niet zo’n zware klim, maar het is een extreem lange beklimming. Ik denk dat we er nog een goeie slag kunnen slaan. Bernal was gisteren wal de beste, maar het podium moet wel kunnen.” 

Verder vertelde Zeeman ook dat Jumbo-Visma klacht had ingediend tegen de achterstand van Steven Kruijswijk op Egan Bernal. Volgens de tijdmeting van de Tour bedraagt die nu 1'03", terwijl dat volgens de handgeklokte methode van Jumbo-Visma op de top van de Col de l’Iseran 58 seconden zou moeten zijn. 

De Tourorganisatie heeft de tijden intussen aangepast en de klacht van Jumbo-Visma ter harte genomen. Ook de tijd van Julian Alaphilippe - tweede in de stand - is veranderd. Het klassement ziet er nu zo uit: 

1. Egan Bernal 

2. Julian Alaphilippe op 45 sec

3. Geraint Thomas op 1 min 11 sec

4. Steven Kruijswijk op 1 min 23 sec

Merijn Zeeman.
RV Merijn Zeeman.
Photo News