Technisch Directeur Tour: “Hitte kan Sagan weinig schelen wanneer hij contracten gaat afsluiten”

Peter Sagan.
Photo News Peter Sagan.
Het is heet in de Tour, de temperatuur benaderde zelfs de 40° bij de start van de 17de rit vandaag. Heel wat vragen rijzen of er in deze weersomstandigheden wel gekoerst kan worden, ook Peter Sagan gaf al aan dat het écht warm was: “Maar ik hoor Sagan niet klagen als hij naar Australië gaat koersen om contracten af te sluiten”, reageerde Technisch Directeur van de Tour Thiery Gouvenou.

“Het was alsof ik in een oven koerste. Ik moest de hele tijd een nieuwe bidon bij de volgwagen halen”, vertelde Peter Sagan gisteren na afloop van de 16de etappe. De uitspraken zijn bij de Technisch Directeur van de Tour duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten: “Als Sagan in het begin van het jaar in Australië gaat koersen om contracten af te sluiten, hoor ik hem niet klagen over de warmte”, sneerde Gouvenou bij RTBF naar de Slovaak. De Fransman doelt op de Tour Down Under, een WorldTour-wedstrijd in januari waar de renner van BORA-hansgrohe elk jaar aanwezig is.

Peter Sagan.
BELGA Peter Sagan.

Dat de wedstrijd vandaag door kon gaan, werd in samenspraak met enkele renners besloten, vertelde Gouvenou: “Deze morgen zaten we samen met enkele renners die verantwoordelijk gesteld worden bij dit weer. Doordat er maximaal 36 graden voorspeld werd, waren we het eens dat de koers gewoon door kon gaan.” Maar de Tourorganisatie nam wel extra maatregelen tegen de hitte: “De bevoorrading ligt vroeger in het parcours en de tijdslimiet zal berekend worden op basis van de tijd van het peloton, niet op basis van de tijd van de winnaar”, besloot Gouvenou. 

Thierry Gouvenou (links) naast Christian Prudhomme (rechts).
BELGA Thierry Gouvenou (links) naast Christian Prudhomme (rechts).6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sonja Florkin

  Sagan kleurt wel de koers een van de smaakmakers

 • eric maier

  Die Fransman moest beschaamd zijn. Een bureaucraatje dat totaal geen idee heeft van de koers denkt dat een rit in de TDU van 120km hetzelfde is als ee,n 3 weken loodzware ronde in nu grote hitte. Er is al enkele jaren sprake dat de organisatie steeds minder rekening houd met de renners en steeds meer met de vips. Ik denk dat dit nogmaals de bevestiging is. Wat het peleton ontbreekt is een man als Bernard Hinault, die de boel lam legde om de grieven van het peleton duidelijk te maken.

 • Jeff Schelfhout

  Jeff Schelfhout De tour down under gaat men toch niet vergelijken met de tour de france. De ritten zijn er korter en de hoogtemeters zijn er zeker niet te vergelijken. En met de financiële zaken van Sagan heeft Gouvenou zich zeker niet te bemoeien ,dat zijn privézaken. financiële Sagan

 • gerard wauters

  Het is wel zo dat ze in de tour down under een hitte protocol hebben. En, als een renner al niet mag zeggen dat het warm is.... Gouvenou in de auto zetten zonder airco met de ramen dicht. Benieuwd wat het eerste gaat zijn wat hij zegt als hij uitstapt.

 • jurgen maes

  Hoeveel verdient Sagan ? Dat hij dan afstapt he