Serge Pauwels in Tourselectie MTN-Qhubeka

Serge Pauwels tijdens Milaan-Sanremo
TDW Serge Pauwels tijdens Milaan-Sanremo
Serge Pauwels rijdt de Tour de France. Hij is immers opgenomen in de negenkoppige Tourselectie van zijn ploeg Team MTN-Qhubeka. Kopman van het eerste Afrikaanse team ooit in de Ronde van Frankrijk is Edvald Boasson Hagen, de Noor die al twee ritzeges boekte in de Tour.

Naas Pauwels, die aan zijn tweede deelname aan de Tour toe is, en Boasson Hagen presenteerde de Zuid-Afrikaanse procontinentale formatie nog vijf Afrikanen. Dat zijn de Zuid-Afrikanen Jacques Janse van Rensburg, Reinart Janse van Rensburg en Louis Meintjes en de Eritreeërs Merhawi Kudus (pas 21) en Daniel Teklehaimanot. Die laatste baarde onlangs opzien door de bergtrui te veroveren in het Critérium du Dauphiné. Nog nooit deed een wielrenner uit Eritrea trouwens mee aan de Tour. Voorts mogen ook de Amerikaanse spurter Tyler Farrar en de Brit Steve Cummings hun koffers voor La Grande Boucle pakken.

Het team had begin juni al een voorselectie van elf renners vrijgegeven, Natnael Berhane (Eri) en Youcef Reguigui (Alg) vielen uiteindelijk uit de boot en moeten tevreden zijn met een rol als reserve.

Met MTN-Qhubeka verschijnt voor de eerste keer een Afrikaans team aan de start. Het kreeg in januari een wildcard. De 102e editie van La Grande Boucle vertrekt op 4 juli in het Nederlandse Utrecht. Op 26 juli is de opvolger van Vincenzo Nibali, de eindwinnaar van 2014, gekend.

Serge Pauwels staat voor zijn tweede deelname aan de Tour. In 2010 debuteerde hij in de Tour voor Sky
PHOTO_NEWS Serge Pauwels staat voor zijn tweede deelname aan de Tour. In 2010 debuteerde hij in de Tour voor Sky
Daniel Teklehaimanot baarde onlangs opzien door de bergtrui te veroveren in het Critérium du Dauphiné
PHOTO_NEWS Daniel Teklehaimanot baarde onlangs opzien door de bergtrui te veroveren in het Critérium du Dauphiné
EPA

De definitieve selectie:
Edvald Boasson Hagen (Noo), Steve Cummings (GBr), Tyler Farrar (VSt), Jacques Janse van Rensburg (ZAf), Reinart Janse van Rensburg (ZAf), Merhawi Kudus (Eri), Louis Meintjes (ZAf), Serge Pauwels (Bel), Daniel Teklehaimanot (Eri)