Sagan vanuit thuishaven: "Beslissing van de jury is grote fout"

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Hoe zou het nog zijn met Peter Sagan? Na zijn uitsluiting en vermeende elleboogbeweging in de vierde etappe in volle spurt richting Mark Cavendish verdween de tweevoudige wereldkampioen even uit het Tourbeeld. Vanuit Cap d'Ail (net buiten zijn thuishaven Monaco) doet de Slovaak alvast zijn verhaal. "Het was een grote fout van de jury", aldus Sagan.

"Uiteraard heb ik mijn analyse gemaakt. Ik kan aanvaarden dat ik uit de Tour lig, maar de beslissing van de jury kan ik niet aanvaarden. Het was echt een grote fout, vind ik", doet Peter Sagan zijn verhaal. Ondertussen heeft de wereldkampioen het tourcircus al lang ingeruild voor zijn thuishaven Monaco. In Cap d'Ail stond hij VTM Nieuws te woord.

"Bovendien duurde het een eeuwigheid voor er duidelijkheid kwam. Ik wachtte op de beslissing of ik de volgende dag mocht starten of niet. Het antwoord kwam nooit. Waarom niet? Het is de 21e eeuw en de Tour blijft draaien en niemand antwoordt."

"Ik wil ook dit zeggen: oké ik lig uit de race, maar de jury heeft nooit met mij gepraat. Als ze een verklaring wilden... Ik deed iets fout en was gewelddadig. Dat is slecht! Dat je gewelddadig genoemd wordt, terwijl je niets verkeerd deed. Maar toch word je voor de hele wereld gewelddadig genoemd. Dat aanvaard ik niet, want ik heb niets verkeerd gedaan."
8 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Anneke Braem

  Groot gelijk Peter,ze hadden op zijn minst de beleefdheid mogen en moeten hebben om jou uit te nodigen voor een gesprek,om dan hun beslissing mede te delen

 • Ronny Popelier

  Het ergste vanalles is dat Sagan zich van geen kwaad bewust is. Insluiten en dan alsnog elleboog gebruiken. Nooit dit gedrag verwacht van Sagan, wereldkampioen onwaardig Peter.

 • Henninckx Terry

  Peter heeff groot gelijk,ik steun hem VOLLEDIG !!!!! ik zou met mij ook niet laten sollen potverdorie !!!

 • Charel Jansens

  Gaat die blijven janken, Wereldkampioen onwaardige reactie weerom ?

 • frans vanisterbecq

  geen gezever, hij rijdt cavandisch van de sokken en is dus in fout , dus boeten !!!degoutant hoe al die apothekerszoontjes te keer gaan !! wielrennen is geen sport maar commerce en slikken ...