Sagan pakt zevende groen en wordt zo enige recordhouder

Peter Sagan.
Photo News Peter Sagan.
Peter Sagan (BORA-hansgrohe) heeft voor de zevende keer in zijn loopbaan de groene trui veroverd in de Ronde van Frankrijk. De Slovaak wordt zo alleen recordhouder.

De 29-jarige Sagan deelde het record tot voor de Tour met de Duitser Erik Zabel, die het groen onafgebroken won tussen 1996 en 2001. Peter Sagan begon in 2012 aan zijn jacht. Hij triomfeerde tot en met 2016, werd in 2017 uitgesloten na een elleboogstoot tijdens de sprint aan Mark Cavendish, maar herstelde zich vorig jaar met een nieuwe eindzege.

De Slovaak zit intussen ook aan twaalf etappezeges in La Grande Boucle, waarvan de laatste dit jaar in Colmar.
Na Sagan en Zabel vinden we de Ier Sean Kelly (vier eindzeges) terug op de eeuwige ranglijst van het groen. Eddy Merckx en Freddy Maertens wonnen elk drie keer het puntenklassement. De laatste Belgische eindzege dateert van Tom Boonen in 2007. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Filip Desmedt

  De ware "hulk" van het peleton , prachtig resultaat , en er zullen er nog volgen , er staat geen maat op deze Peter de Grote !! Proficiat met je mooie resultaat !!

 • Philomena Vanderweyen

  Proficiat Peter met dit mooie record.

 • terry henninckx

  Peterke, dikke proficiat met je 7 groene truien en ook nog 3 x wereld kampioen !!!

 • Eduard Dierckx

  Dikke proficiat Pjotr! Jij bent gewoon uniek als renner en als mens, bedankt voor dit nieuwe record.