Sagan: "Merci Greg, om de sprint aan te trekken"

Photo News
Peter Sagan (BORA - hansgrohe) heeft zijn tiende ritzege beet in de Tour. De drievoudige wereldkampioen haalde het voor Sonny Colbrelli en Philippe Gilbert. Gele trui Greg Van Avermaet (BMC) zette de sprint van ver in. "Merci Greg, om de sprint aan te trekken", knipoogde Sagan.

Sagan won de tweede rit in de Tour en scoort nu ook in de vijfde etappe. Onderweg sprak hij ook even met Sonny Colbrelli, die zowel zondag, als woensdag tweede werd. "Het is wel grappig", aldus Sagan, "tijdens de rit heb ik even gepraat met Sonny en vroeg ik hem al lachend om me deze keer niet te verrassen in de sprint. Waarop hij me antwoordde: 'Peter, laat me toch eens winnen, één keer'. Ik heb hem kort geantwoord: neen, maar hij zal ooit wel een rit winnen in de Tour. Daar ben ik van overtuigd. Hij is een sterk renner."

AFP

Naast woorden van lof voor zijn ploegmaten had Sagan ook een dankwoordje klaar voor Van Avermaet, die zevende werd, maar wel de gele trui behoudt. "Mijn ploegmaten brachten me perfect naar voren in de laatste twee kilometer. Ik verwachtte me aan enkele aanvallen en dat gebeurde ook met Philippe Gilbert. Hij zette vroeg aan en die aanval werd nog gepareerd. Daarna lanceerde Greg zijn sprint snel. Ideaal voor mij en Sonny, want hij trok de sprint perfect voor ons aan."

De topvorm heeft Sagan naar eigen zeggen nog niet te pakken. "Ik zou nog moeten verbeteren. Dat zal ook nodig zijn als ik over de bergen wil geraken en de Tour is ook nog maar net begonnen. In de ploegentijdrit had ik een slechte dag en ik hoop dat het bij die ene dag blijft in de Tour."

AFP
Photo News2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • eric maier

    Het gaat Greg ook om de gele trui en de boni's, niet enkel ritwinst. Zekers iets wat de ploeg vraagt in rekening te houden. Wacht hij kan Gilbert misschien een kans gaan... het is makkelijker koersen als je of met meer tijd voorstaat, of geen gele trui aanhebt. beetje kiezen tussen de pest ten cholera - cru gesteld.

  • Remus Bogaert

    Ja Greg heeft weer gefietst als een amateur , waar die vent zijn verstand zit weet niemand... hopelijk is hij morgen slimmer en zet hij zich in het wiel van Sagan ...