Sagan heeft truirecord van Merckx in zicht

Peter Sagan.
Photo News Peter Sagan.

En op dag drie van de Tour 2019... greep Peter Sagan al de groene puntentrui. Voor de 107de keer in zijn carrière. Waarmee de 29-jarige Slovaak een magisch record van Eddy Merckx - 111 (gele) truien - voor het grijpen heeft. Sagan onthaalde de vaststelling op de hem typische manier: schouderophalend en laconiek. “Well... Niks is nu al zeker, you know. De Tour is pas begonnen. Uiteraard ben ik blij dat ik dat groen al draag. But it’s still a long long way until the Paris. (sic) Ik neem het dag per dag. Het is wel dit soort uitdagingen dat me op de fiets houdt en me tonnen energie schenkt. Niet dat ik me verveel, hoor. Ik ben er nog altijd en ik heb zeker nog enkele mooie jaren in het verschiet. Maar het wielrennen is zodanig veranderd, dat het fysiek én mentaal niet altijd even makkelijk is om ermee om te gaan.”

“De aanval van Alaphilippe verraste me een beetje”, gaf Sagan toe. “Zó vroeg al, dat had ik niet meteen verwacht. In de spurt voor de dichtste ereplaats werd hij uiteindelijk vijfde. “Spurt? Neen, dat was het niet. Eerder ‘the battle for who’s gonna be the first loser’. Het gevecht voor de titel van beste verliezer.” De kloof op Michael Matthews in het puntenklassement (17 punten) oogt nu al aanzienlijk. Of de Australiër zijn voornaamste tegenstander wordt? “Te vroeg om daar nu al op te antwoorden. Stel me de vraag nog een keer over een dag of tien. Huh.” 

Photo News5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eduard Dierckx

  Inderdaad Sagan en Merckx vergelijken gaat niet op, deze laatste is drie keer op doping gepakt en dan nog heeft men Sagan twee groene truien afgenomen, één door hem moedwillig van de fiets te rijden door een motard en twee na de zogenaamde uitsluiting omdat Cavendisch zichzelf de afsluiting inreed.

 • Lena Pagie

  Oh , jongens toch Sangan heeft ook al de gele trui gehad , maar niets is meer zoals vroeger. Sagan rijd al jaren voor de groene trui, staat hem beter ook , Een Sagan fan xx

 • Etienne De Bondt

  Hoe kunt ge nu een gele trui vergelijken met een groene?

 • JHONNY BRUGGEMAN

  Waar haalt men het om gele en groene trui te vergelijken.

 • monique bolen

  Sagan vergelijken met Merckx is appels en peren vergelijken.