Ronde van Frankrijk zoals Parijs-Nice zonder publiek? “Van levensgroot belang dat Tour doorgaat”

Egan Bernal won vorig jaar de Tour.
AFP Egan Bernal won vorig jaar de Tour.
Het is nog steeds de bedoeling om de Tour te laten doorgaan op het geplande tijdstip. Dat schrijft Le Parisien. Organisator ASO zou de afgelopen Parijs-Nice als voorbeeld willen gebruiken.

Midden alle heisa rond het coronavirus ging de Koers naar de Zon gewoon door, al werd de laatste etappe niet afgewerkt. Aan de start- en finishzone was geen publiek toegelaten om de verspreiding van het virus tegen te gaan. ASO ziet dit ook als een mogelijkheid voor de Ronde van Frankrijk, die normaal gezien tussen 27 juni en 19 juli gereden wordt.

Er liggen nog extra maatregelen op tafel indien de dreiging van het coronavirus nog niet gaan liggen is in de zomer. Zo zou de befaamde publiciteitskaravaan, die elke etappe voor het peloton uitrijdt, kunnen verdwijnen. Ook de drukke startdorpen zouden kunnen worden geschrapt. Daarmee zou de Tour zich helemaal concentreren op het sportieve.

Frans minister van sport Roxana Maracineanu staat voortdurend in contact met organisator ASO. Ze had het naast de Tour ook over de Olympische Spelen. “Het is van levensgroot belang dat die evenementen doorgaan”, vertelde ze bij France Inter. Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault vertelde eerder al dat hij een afgelasting van de Tour zeker als een mogelijkheid ziet.

Bernard Hinault.
Photo News Bernard Hinault.15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • monique bolen

  ASO denkt alleen aan de €'s niet aan het wel zijn van de renners, andere landen lasten alles af en ASO denkt toch hoe het kan door gaan.

 • Karel van Damme

  als er ergens anders ook geen sport mag gedaan gelijk de welke warom zou dan de tour wel moeten doorgaan gewoon schrappen zoals elke sportactiviteit frankrijk is niet mee dan een ander

 • Jeff Schelfhout

  Schelfhout jeff Hoe gaan ze dat doen ? 5000 man zes weken in quarantaine zetten ( renners + alle noodzakelijke volgers.)

 • Hans Mannaerts

  Hoe kan je een tour rijden zonder publiek? Je hebt meer dan 2000km te rijden langs openbare wegen. Het is geen wedstrijd op een piste waar je het publiek kunt weghouden. Mensen gaan daar op af komen en quarantaine doorbreken, indien deze dan nog van toepassing is. Ploegen moeten vanuit heel de wereld invliegen. En waarom? Omdat ASO anders te veel geld veliest? Hoewel het te vroeg is om te oordelen over de tour en deze dus mogelijks wel kan doorgaan is een jaar uitstel nu ook weer niet rampzalig.

 • LUC VAN DER VEKEN

  Ronde van Frankrijk, sinds wanneer is dit iets van essentieel belang? Vraag eens aan die duizenden familieleden van diegene die gestorven zijn wat van essentieel belang is. Wie of wat gaat dit circus 3 weken in de hand hebben?