Prangende sprints alom in deze Tour: 4 fotofinishes in 11 ritten

Belga/Reuters/EPA
Caleb Ewan schonk Lotto-Soudal vandaag een tweede zege in de Tour. De snelle Australiër rekende maar net af met Dylan Groenewegen. Andermaal een prangende sprint, wederom moest een fotofinish uitsluitsel brengen. Dat was al de vierde keer het geval in deze Ronde van Frankrijk.

Etappe 1: Teunissen verrast in Brussel

De eerste etappe in de Tour leverde een verrassende winnaar op: Mike Teunissen. De Nederlander -die ploegmakker en topfavoriet Dylan Groenewegen in de slotfase tegen de grond hoorde smakken- nam in extremis de maat van Peter Sagan. Teunissen veroverde zo ook meteen de gele trui. 

Photo News
EPA

Etappe 7: Groenewegen jumpt naar zege

Dylan Groenewegen reisde als de snelste man af naar deze Tour. De Nederlander hoopte op het geel in de eerste rit, maar juichte (pas) voor het eerst in de zevende etappe. Groenewegen klopte Caleb Ewan met het kleinste verschil in Chalon-sur-Saôn.

BELGA

Etappe 10: Van Aert vloert Viviani

De slotkilometer in de tiende etappe. Elia Viviani, Caleb Ewan, Michael Matthews en Peter Sagan zitten klaar om toe te slaan, maar ene Wout van Aert toont zich zowaar de snelste in Albi. “Na de finish was ik niet zeker dat ik gewonnen had, maar ik heb van Dylan (Groenewegen, red.) geleerd dat je altijd de overwinning moet claimen”, klonk het bij Van Aert. 

BELGA
BELGA

Etappe 11: Ewan neemt revanche op Groenewegen

Revanche voor etappe zeven, dacht Caleb Ewan. Dylan Groenewegen (die achteraf een grappige tweet postte) ging als eerste de sprint aan, maar werd finaal geremonteerd door de Australiër van Lotto-Soudal. Het verschil: een banddikte. De tweede ritzege van de Belgische WorldTour-formatie was een feit.

Photo News
REUTERS

Ook in de vierde etappe was het verschil tussen de nummer één en twee redelijk nipt. Elia Viviani was in Nancy sneller dan Alexander Kristoff, maar de Italiaan had geen fotofinish nodig om zeker te zijn van de zege. 

Photo NewsReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.