Exclusief voor abonnees

Peter Sagan jaagt op magisch record van zeven groene truien: “Waarom rijd ik anders de Tour?”

Peter Sagan, klaar voor de Tour.
rv Peter Sagan, klaar voor de Tour.
Peter Sagan (29) ligt op recordkoers. Met een zevende groene puntentrui in Parijs rijdt hij Erik Zabel definitief uit het wiel. Daarna zal hij het stilaan wel hebben gehad met die Tour. “Ik zou heel graag eens de Giro rijden.”

Een babbel met Peter Sagan houdt altijd wel iets verrassends in. Ook nu. Voor de gelegenheid eens geen hotellobby of ordinair achterafkamertje als interviewlocatie, wel de besloten ruimte van zijn persoonlijke groen-zwarte camper die hem constant achterna reist en waarin hij op de meest hectische momenten tot bezinning komt. Foto’s? Sorry, liever niet. Privé­domein. Op de flank, boven het klapraam, in grote witte letters tussen tientallen ‘PS’-trademarks: de legendarische quote van Kurt Cobain.

‘They laugh at me because I’m different. I laugh at them because they’re all the same.’

We begrijpen snel waarom. “Best even je schoenen uittrekken”, fluistert persattaché Gabriele Uboldi ons nog snel toe bij het bestijgen van het trapje. ‘Huh? Waarom dan?’, vragen we verbaasd. Uboldi, met bezorgde blik: “He kills you!”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • didier de coster

    één woord , alé twee ; topkerel , topatleet

  • patrick isenborghs

    sagan in goede doen moet het zeker lukken maar de grote vraag is hoe goed zijn conditie is op dit moment . Allesinds een geweldige coureur