Pechvogel Sep Vanmarcke maakt definitief kruis over voorjaar: "Misschien wordt Tour nu wel een optie"

TOM GOYVAERTS/GMAX Agency
Zijn broer en ploegleider Ken gaf het al aan in onze dinsdagkrant. 24 uur later kon ook Sep Vanmarcke (28) zelf niet anders dan vaststellen dat zijn voorjaar erop zit. Geen Parijs-Roubaix, maar ook geen Amstel Gold Race. "Ik laat dit even bezinken. Maar tegen begin volgende week wil ik me nieuwe doelen stellen."

Ontgoocheling troef bij Sep Vanmarcke. Kan niet anders, als je je hele voorjaar in duigen ziet vallen. Toch klonk hij best strijdvaardig, gisteren aan de telefoon. "Het is uiteraard een mentale klap, maar anderzijds... Het is niet de eerste tegenslag dit voorjaar. Ik loop al weken achter de feiten aan. Dan is dit een extra klap, maar niet dié mokerslag die ik zou ervaren mocht dit nu plots gebeurd zijn. Ik heb nooit naar mijn topvorm kunnen toegroeien en nu is het definitief over en out. Zo ervaar ik het. Ik heb mijn gevoelens goed onder controle, al zal ik vooral zondag nog een paar keer foeteren."

Photo News

Driedubbel probleem

Vanmarcke probeerde gisteren even te fietsen en kampte met een driedubbel fysiek probleem. "Mijn knie is zeer stram, ik kan hem amper plooien. Mijn gebroken rechterpink doet verschrikkelijk veel pijn bij de minste schok en aan mijn linkerhand is elke vinger geschaafd. Ik kan zelfs mijn stuur niet vasthouden. De schaafwonden over de rest van mijn lijf zijn eigenlijk maar bijzaak. Ik zal al blij zijn als ik over twee weken opnieuw degelijk kan fietsen."

De West-Vlaming wil alles nu een paar dagen laten bezinken, om daarna met de ploegleiding te overleggen hoe het verder moet. "Oorspronkelijk was het toewerken naar het najaar: Eneco Tour, Plouay, de Canadese Wereldbekers, het WK, noem maar op. Ik vind nog steeds dat ik daar moet op focussen, maar misschien wordt de Tour (die niet op zijn programma staat, red.) nu wel een optie. Al is het vooral om te knechten. Maar ik wil niet op de zaken vooruitlopen. Ik wil afwachten hoe de ploegleiding het ziet."

BELGA
Photo News