Exclusief voor abonnees

Onze chef wielrennen: “Legt Gilbert zich hier zomaar bij neer? Sans rancune? Het valt te betwijfelen”

 Goed mogelijk dat met deze Tourselectie, aan de glorieuze samenwerking van ­Lefevere met Gilbert straks een einde zal zijn gekomen.
BELGA Goed mogelijk dat met deze Tourselectie, aan de glorieuze samenwerking van ­Lefevere met Gilbert straks een einde zal zijn gekomen.

De dag waarop Lotto-Soudal officieel ­bekendmaakte dat Maxime Monfort deel uitmaakt van haar ploeg voor de komende Tour de France, was gisteren ook de dag waarop uitlekte dat Philippe Gilbert niet weerhouden wordt in een selectie van acht Deceuninck-Quick.Stepcoureurs voor diezelfde Tour.

Gilbert, ex-wereldkampioen, viervoudig winnaar van de Amstel Gold Race, twee keer de Ronde van Lombardije, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-­Bastenaken-Luik gewonnen. Maxime Monfort won in 2004 de Ronde van Luxemburg. Ga maar na. In 2011 werd hij ’n keer zesde in de Vuelta. Gilbert is ex-­ritwinnaar en -geletruidrager in de Tour. Ook dat was in 2011.

Je hebt 28% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • patrick isenborghs

  succes QS met lampaert als jullie denken dat hij de tijdrit kan winnen, persoonlijk denk ik dat hij nog niet het podium haalt

 • eric maier

  Het wringt uiteraard een beetje, maar de echte oorzaak zal wel liggen in de contractbespreking waar Gilbert's manager te hoge eisen stelt. Lefevre kennende, werkt dat altijd tegen de renner in. Managers hebben het probleem dat ze onrealistisch zijn en enkel aan hun percentage denken dat maandelijks van de renner zijn loon afgaat. Lefevre zal hem eerder naar de Vuelta sturen. Een feit is dat Asgreen dit jaar verbaast en echt sterk rijd. Al blijft het gevoel dat Gilbert langer meegaat dan Asgreen

 • Noella Vancompernolle

  Met grinta en op rancune. Een betere motivatie kan Gilbert niet krijgen om die ultieme laatste klassieker aan zijn palmares toe te voegen...

 • Johannes Lagendijk

  Lefevre gaat in de komende maanden, het komende jaar sowieso de nodige problemen krijgen met zijn kopmannen. Evenepoel is daar nu al zo vreselijk op een voetstuk gezet en heilig verklaard, alles in alle koersen zal steeds meer alleen om hem gaan draaien. Voor andere kopmannen wordt Deceunick Quick-Step een heel stuk minder interessant. Zo zal Alaphilippe zich ook nog wel eens achter zijn oren gaan krabbelen dat hij al bijgetekend heeft, voor zover hij dat nu al niet doet.

 • Dieter Degraeve

  "Tussen Lotto en Deceuninck heerst een wereld van verschil." Vandaar ook het verschil in het aantal overwinningen. Gilbert is goed, steengoed! Maar ik snap ook de beslissing van Deceuninck Quick Step om te gaan voor anderen. Het is voor Quick Step nu al moeilijk om sponsors te vinden en het hoofd boven water te houden en proberen toch wat goeie renners te houden en/of aan te trekken. Dit kan je enkel en alleen door overwinningen te boeken.