Exclusief voor abonnees

Onze Chef Wielrennen gaat niet akkoord met startverbod: "Zetten we Froome uit de Tour voor imagoschade? Daar is een ander woord voor: hypocrisie"

EPA
Start hij zaterdag of start hij niet? Dat is de vraag van één miljoen nadat de Franse krant 'Le Monde' gisteren naar buiten bracht dat de ASO Chris Froome een startverbod oplegt voor de Tour de France. Onze Chef Wielrennen Marc Ghyselinck zegt echter dat de ASO het recht niet heeft om Froome uit de nakende Tour te houden. 

SSO stuurde in de Tour van 1998 een hele Festina-ploeg naar huis. In 2006 werden - in de hysterie rond het Spaanse dopingschandaal Operación Puerto - Jan Ullrich, Ivan Basso, Oscar Sevilla, Francisco Mancebo en meer dan een halve Astana-ploeg uit startplaats Straatsburg verjaagd. Tom Boonen heeft al een keer startverbod gekregen en nu is Chris Froome aan de beurt.

Imagoschade. Dat is het sleutelwoord. Schadelijk voor het imago van de Tour is dat Froome, een renner die dringend enkele vragen rond te hoge salbutamolwaarden moet beantwoorden, de Tour de France rijdt. Schadelijk is dat die renner straks voor de vijfde keer de Tour wint. Om vervolgens voor dopinggebruik te worden geschorst.

Je hebt 25% van dit artikel gelezen
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Philip Huwel

  Schijnbaar is de huidige norm , als er iets niet door de beugel kan , gaan we de beugel vergroten . Als de limiet overschreden is , ben je in fout en moet je geschorst worden . Anderen , mindere goden , worden wel gestraft waarom Froome dan niet ??? Gaan we weer jaren de kop in het zand steken , om dan te concluderen hij had toch gepakt . Niemand komt daar goed uit , noch UCI noch Froome noch ASO en zeker het wielrennen niet . Het geeft de indruk van ....

 • Gaston FOUBERT

  Jaja, hem van zijn fiets slaan … wie zich tot zoiets verlaagt steken ze beter een paar jaar weg.

 • joost De krijger

  In de bergen slaan ze hem van zijn fiets . Hem weigeren omdat ze zijn veiligheid niet kan garanderen .

 • Freddy van Puymbrouck

  De Chef wielrennen heeft zeer rare standpunten omdat het m.i. hier niet over imago schade gaat maar wel over een renner die het dubbele in zijn bloed had van wat is toegestaan.Mogen de andere renners van nu af aan ook deze dosis nemen of is dit alleen toegelaten voor Sky en Froome?Het woord is aan de UCI!!.

 • pietertje Kamp

  en iemand die 120 rijd waar hij 60 mag is zijn rijbewijs kwijt. een renner die het dubbele aantal heeft van wat hij mag hebben en onder een bepaalde hoeveelheid blijft mag blijven rijden. geloof in zuivere wielrenners is 0,0000000000000000.