Naesen start straks met Belgisch gepimpte fiets: "Ik voel me top voor de Tour"

BELGA
De Nederlandse nationaal wielerkampioen Ramon Sinkeldam moet het doen met een summiere driekleur op zijn teamshirt, de Belgische kampioen Oliver Naesen pakt wel uit na zijn zege van zondag. Bij de Ronde van Frankrijk zal hij in de Belgische trui en op een speciale fiets in de Belgische kleuren zwart, geel en rood rondrijden.

Studio Brussel belde vandaag met de coureur van AG2R. De Belg, die niet op zijn mondje is gevallen, vertelde ronduit over hoeveel zin hij heeft in de Tour. "De fiets zal waarschijnlijk nog niet klaar zijn bij de 'Grand Depart' in Düsseldorf maar het komt in orde", zei Naesen over het gereedmaken van de racefiets.

Zondag ging Naesen zijn Belgische titel vieren in café 't Zolderken in Berlare. "Ik stond daar nog in mijn koerskledij. Ik had nog niet eens gedoucht. Het werd steeds kouder en ik solliciteerde naar een keelontsteking dus ben verstandig naar huis gegaan", flapte de 26-jarige Belg er nog uit op de nationale radio. "Gelukkig maar dat ik ben gegaan anders had ik daar nu gestaan."

En dat is volgens de uit Oostende afkomstige wielrenner maar goed ook want hij wil graag een touretappe winnen in de Belgische driekleur. "Daarvoor heb ik getraind en door de goede conditie heb ik nu de trui kunnen pakken en voel ik me top voor de Tour", aldus de ambitieuze Naesen.

BELGA
BELGA