Met dit wonderbrood win je misschien wel de Tour

Renners van Team LottoJumbo in 2015 voor de etalage van bakkerij De Bisschopsmolen in hartje Maastricht. Wielrenners zijn al jaren vaste klant van de bakker.
ANP Renners van Team LottoJumbo in 2015 voor de etalage van bakkerij De Bisschopsmolen in hartje Maastricht. Wielrenners zijn al jaren vaste klant van de bakker.
In Maastricht wordt een soort wonderbrood gebakken van een nieuwe graansoort: tritordeum. Wielrenners zijn er nu al gek op.

Als Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk straks in de Tour de France met de besten mee omhoog rijden, dan komt dat natuurlijk omdat ze hard kunnen fietsen. Maar ook omdat ze goed hebben ontbeten. Spelt-, quinoa- en haverbrood zitten standaard in het ochtendmenu van de Nederlandse wielrenners. Maar dit jaar staat er iets nieuws op hun ontbijttafel: brood van tritordeum, een nieuw ‘wondergraan’.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yvan Van Nieuwenhuyze

  Een hype op zoek naar het volgende..,,beperk inname van granen en aardappelen is makkelijker om op gewicht te blijven >>vervang ze door groenten,..

 • wim rooyakkers

  Als er dit jaar iemand de Tour wint met het stuur onderste boven, rijd de volgende koers iedereen met het stuur onderste boven,

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Niet vergeten de puffertjes er in te steken hè of froome eet er zeker ni van

 • ivan lindekens

  zou Froome dat al weten ???