Mark Cavendish raakt voorlopig kant noch wal in de massaspurten, maar… "Begraaf hem nog niet"

Quo vadis, Mark Cavendish? ‘The Fastest Man On Two Wheels’ sleept zichzelf vooruit, het Tourritzegerecord van Eddy Merckx is een onbereikbare droom. Maar bij Dimension Data blijven ze geloven in de grote ommekeer. "Eén goeie sprint en de wereld ziet er anders uit." Vandaag dan, in Chartres?

Het deed pijn woensdag, op de Côte de Kaliforn. Ons aan de ogen, ‘Cav’ aan hart en benen. Nog voor halfkoers als allereerste sneuvelen op de allereerste klim van de dag: er weegt geen gruwelijker nachtmerrie tegenop voor een wielrenner. "Hij zag af", knikt Rolf Aldag, die als performance manager bij Dimension Data zowat zijn bed heeft staan naast dat van de Britse spurter. "En het rare is: niemand die er een zinnige verklaring voor had. Hij herstelde er ook redelijk goed van. Ik had de indruk dat hij zich, vergeleken met andere sprinters (Groenewegen, Kittel, red.), in de finale nog vrij kranig hield."

BELGA

Je hebt 23% van dit artikel gelezen
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • maarten mouton

    Hij heeft zijn beste jaren gehad. Misschien dat hij nog een rit wint maar de echte snelheid is weg.

  • Pedro Gonzalez

    Ja, het is een beetje vreemd. En dat Julien Vermote voor hem is aangeworven vind ik wel jammer. Hopelijk wordt het beter.