Lotto-Soudal heeft Tourploeg mét De Gendt op papier

PHOTO_NEWS
De Ronde van Frankrijk nadert met rasse schreden en dat impliceert dat de teams langzaam maar zeker hun selecties wereldkundig maken. De voorbije dagen zag u al een aantal 9-koppige armada's de revue passeren en vandaag is Lotto-Soudal aan de beurt. De Belgische WorldTourformatie rekent in 'La Grande Boucle' op topsprinter en garantie op ritzeges André Greipel, thuisrijder en aanvaller Tony Gallopin en onze klimphoop Tim Wellens. Ook opvallend: Thomas De Gendt is er straks ook bij.

Dat kwartet krijgt alvast de steun van de Deense hardrijder Lars Ytting Bak, uittredend Belgisch kampioen Jens Debusschere - net als de 24-jarige Wellens aan zijn eerste deelname toe - de Australische metronoom Adam Hansen, de Nieuw-Zeelandse sprintloods Greg Henderson en tot slot ook de boezemvriend en rechterhand van speerpunt Greipel: Marcel Sieberg.

Geoliede machine rond Greipel
"De keuze voor deze renners is gebaseerd op vertrouwen: in wat ze in het verleden reeds voor de ploeg betekend hebben, hun huidige conditionele niveau en de manier waarop we de komende Tour willen betwisten", zegt teammanager Marc Sergeant. "André Greipel blijft uiteraard een van de steunpilaren van de ploeg. Hij heeft sinds 2011 elk jaar minstens één etappe gewonnen in de Tour, heeft de voorbije weken vertrouwen getankt in verschillende wedstrijden en met een geoliede machine rond zich hebben we als doel opnieuw een rit te winnen. Het klopt dat het aantal sprintkansen beperkter is dan de voorgaande jaren, maar toch blijft dit onze belangrijkste kans op ritsucces."

PHOTO_NEWS
AFP

Rol van Roelandts overnemen
Henderson, Sieberg en Debusschere moeten Griepel zo goed mogelijk bijstaan. "Met Jens hebben we gekozen voor iemand die de rol van Jürgen Roelandts kan overnemen, indien nodig zelf snel is aan de meet en bijvoorbeeld in de kasseienrit zijn kans mag gaan", legt Sergeant uit.

Vrijbuiters krijgen kansen
Zonder uitgesproken klassementsrenner wil de ploeg vooral opvallen door aanvallend te koersen. "Tony Gallopin, Tim Wellens, Thomas De Gendt en eveneens Adam Hansen en Lars Bak kunnen in de ritten die er zich voor hen toe lenen hun kans gaan. Behalve de debuterende Tim Wellens hebben zij in het verleden allen bewezen in staat te zijn een rit te winnen in één of meer grote rondes. Tim gaat voor het eerst naar de Tour en mag die zonder druk aanvatten, op een manier zoals hij vorig jaar de Giro betwist heeft."

PHOTO_NEWS
TDW