L’Équipe: “Philippe Gilbert niet naar de Tour de France”

Volgens L’Équipe verschijnt Philippe Gilbert niet aan de start van de Ronde van Frankrijk. De Franse sportkrant meldt dat Deceuninck-Quick.Step haar selectie bouwt rond sprinter Elia Viviani en Julian Alaphilippe en de recentste winnaar van Parijs-Roubaix dus thuislaat. Gilbert hoopte in Brussel voor een tiende keer in z’n carrière aan de start te verschijnen van de rittenkoers. De afgelopen twee jaar was hij er wel bij voor ‘The Wolfpack’. Vorig seizoen liep het mis, Gilbert brak toen zijn knieschijf na een akelige valpartij in de afdaling van de Col de Portet-d’Aspet. 

Ook de contractverlenging van Gilbert bij het team van Patrick Lefevere is nog niet in kannen en kruiken. Morgenvoormiddag geeft Deceuninck-Quick.Step haar definitieve Tour-selectie vrij. 

Gilbert.
BELGA Gilbert.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy van Puymbrouck

  Gilbert is geen ronde renner en als ik hem was zou ik mij daar niet zo veel van aantrekken.Hij kan zich beter klaarmaken voor de grote eendagswedstrijden en daar nog eens tonen wat hij op zijn leeftijd nog kan.Al de rest is energie verspilling omdat Lefevere de baas is en niet Gilbert, zo is het toch overal de baas beslist!.

 • Dirk Van Den Bossche

  Plaats maken voor jongere renners , hij is in Tour geen kopman en knechten zal hij niet doen.

 • Marc Vanginderachter

  Van mij mag hij mee. Hij wordt binnenkort 37 maar is nog goed. Het zou kunnen dat Lefevere geen contract van 2 jaar meer wil geven en dat begrijp ik. Bedankt voor de vele jaren met heel mooie koersen!

 • eric maier

  Kheb zo'n vermoeden dat de manager van Gilbert hier teveel eisen stelt aan Lefevre en de situatie een beetje begint te verzuren. Phil kan net als toen beter op de man af met Lefevre praten.Dat werk wel. Lefevre laat voorlopig het idee groeien Gilbert niet mee te nemen, mogelijk wat als drukmiddel naar de onderhandelingen toe. Het dioet me wat denken aan de situatie DeGendt, Mercato en Bakelands een eenzelfde manager met absurde eisen kwam en zo voor de 3 renners alles verziekte.

 • marnix laureyns

  Is een paar jaar te oud. Laat het aan de jongere garde over. Kan nog eens een najaarsklassieker winnen .