Jumbo-Visma geeft zich nog niet gewonnen

Valloire - France - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Steven Kruijswijk (Netherlands / Team Jumbo - Visma) pictured during the 106th Tour de France (2.UWT) - stage 18 from Embrun to Valloire (208KM) - photo Tim van Wichelen/Cor Vos © 2019 © Photo News  ! only BELGIUM !
Photo News Valloire - France - wielrennen - cycling - cyclisme - radsport - Steven Kruijswijk (Netherlands / Team Jumbo - Visma) pictured during the 106th Tour de France (2.UWT) - stage 18 from Embrun to Valloire (208KM) - photo Tim van Wichelen/Cor Vos © 2019 © Photo News ! only BELGIUM !
In eerste instantie overheerste verslagenheid bij Jumbo-Visma na de stopzetting van de 19e Tourrit, maar na het zien van de beelden was iedereen uiteraard akkoord met ASO. “Alleen hadden we het liever wat vroeger geweten”, aldus Steven Kruijswijk. “Dan was ik voluit gegaan op de Col de l’Iseran.”

“Dat is natuurlijk balen”, zei Frans Maassen in eerste instantie. “Maar als je dan de beelden ziet, dan is het wel terecht. Zo’n beslissing neemt geen enkele organisator graag. Iedereen pakte op de top nog zijn jasjes aan met idee: snel en goed naar beneden komen en dan nog alles geven op het eind. We hebben eigenlijk op reserve die col opgereden, dat is balen, een teleurstelling, want de tijden worden daar nu opgemeten. Het was beter geweest indien we eerder hadden geweten dat de tijden op de top werden genomen, maar anderzijds, zo’n beslissing nemen vraagt ook tijd.”

“Doorfietsen was zeker geen optie met die hagel en modderstromen”, besefte kopman Kruijswijk ook. “Het is wel jammer, want we waren goed op weg. Het plan was om Laurens mee te sturen in de kopgroep. Dat is gelukt. Ik voelde me goed en probeerde het op de Iseran. Toen Bernal ging, kon ik niet mee. Laurens was heel sterk en bleef daarna rijden tot de top zodat we erna tijd zouden kunnen terugpakken met de wetenschap dat het nog ver was naar de finish. Bernal had al veel gegeven en ik wilde later toeslaan. Natuurlijk reed ik vol op de Iseran, maar niet zo voluit als wanneer ik had geweten dat daar de streep zou liggen. De extra secondes die Bernal daar pakt en ik niet pak op onder anderen Alaphilippe en Landa, zijn zonde. Dit is overmacht, maar nog niet het einde.”

Kruijswijk telt 1:15 achterstand op Bernal. “Ik hoop dat ik morgen weer kan aanvallen, ik ga er vol voor, al zal het slechte weer wellicht dan ook van invloed zijn”, besloot hij.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick isenborghs

    te plat Frans Maassen ! kruiswijk heeft het vandaag geprobeerd raakte 10 meter weg en ging weer zitten , Al een geluk dat de plus de achterstand een beetje in toon kon houden