Jelle Vanendert gooit de handdoek, Lotto nu nog maar met drie renners in de Tour

BELGA

Jelle Vanendert is vandaag afgestapt tijdens de negentiende etappe in de Tour de France. Volgens zijn team Lotto Soudal kampte de 33-jarige Limburger met maagproblemen.

"Jammer genoeg heeft Jelle Vanendert moeten opgeven. Hij had helemaal geen energie meer, waarschijnlijk ten gevolge van maagproblemen", twitterde Lotto Soudal.

Lotto Soudal is nu nog met slechts drie renners in koers. Dat zijn Thomas De Gendt, Jasper De Buyst en de Pool Tomasz Marczynski. De Belgische WorldTour-formatie zag eerder Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, André Greipel en Marcel Sieberg uit de wedstrijd verdwijnen.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny yde

  @: yep, Leon Mertens, " Nederland hebben sprinters,ronderenners en klassieke renners pauvre petits Belges ,de fout Quick step en Lotto doen niets voor de Belgische jeugd !! " Jaa, maar hun manager vliegt toch rond in een helicopter, en die van de Ollander me ne otto.

 • jurgen de noor

  Ik snap de reacties hier niet heel goed. Lotto soudal wint altijd in een grote ronde. Nu 1 keer niet, het gaat eens niet goed en dan worden ze ondankbaar afgebroken.

 • Leon Mertens

  Armoe troef met de Belgische renners ,deze Vanendert en konsoorten zijn tweederangsrenners neem een voorbeeld aan Nederland hebben sprinters,ronderenners en klassieke renners pauvre petits Belges ,de fout Quick step en Lotto doen niets voor de Belgische jeugd !!

 • Luc Deville

  Die nieuwe duurbetaalde manager heeft de ploeg echt naar een lager niveau gebracht

 • Bruno Suykens

  Na het eindeloze gemekker over de vervroegde uitschakeling van onze would-be wereldkampioenen voetbal , kunnen we nu verder ongelukkig zijn met de teloorgang van onze vaderlandse renners. En het ergste begint nog , onze vaderlandse Mickey-Mouse voetbalcompetitie. Leute verzekerd....goed voetbal daarentegen......