Jasper Stuyven recupereert voor het BK en de Tour

TDW
Het gaat al beter met Jasper Stuyven (Trek), die zaterdag in de Ronde van Zwitserland wegens een virale infectie moest opgeven. Het ergste is inmiddels voorbij en Stuyven zal zeker van de partij zijn op het Belgisch kampioenschap in Tervuren. Ook een mogelijke Tourdeelname is niet in gevaar.

Stuyven kreeg donderdagavond last aan de rug. Hij reed de etappe van vrijdag uit, werd daarna behandeld door een osteopaat, ging zaterdag nog van start, maar moest na enkele kilometers wegens te veel pijn opgeven. Gisteren kreeg hij ook plotseling koorts. De ploegdokter stelde dat er sprake was van een virale infectie die zich op zijn middenrif en longen had gezet, met rugpijn en ademhalingsproblemen tot gevolg.

"Gisteren is Jasper nog eens langsgegaan bij zijn dokter in België", aldus persverantwoordelijke Tim Vanderjeugd. "Die stelde dezelfde diagnose als onze arts. Het ergste is intussen voorbij. Jasper had maar een halve dag koorts en klaagt al niet meer over ziekte. Hij moet morgen nog een dagje rust nemen en kan daarna weer de fiets op. Het BK komt niet in gevaar."

Stuyven maakt ook een grote kans op zijn eerste Tourselectie. Ook dat zou geen probleem mogen vormen. Trek maakt trouwens morgen niet zelf die selectie bekend, maar zal dat doen via de fans. "Er zijn een aantal fans geselecteerd die de namen mogen bekendmaken via Twitter", aldus Vanderjeugd. "Een voor één zullen die gecommuniceerd worden. Onze fans krijgen als eerste het nieuws te horen."