Is dit de wereldkampioen in het wielrennen of in het motorcrossen?

Kos
't Was een ietwat ongewoon beeld meteen na afloop van de derde etappe in de Tour. Triomfator Peter Sagan stond de pers te woord met een motorcrossbril (al heeft het ding ook veel weg van een skibril) rond de hals. We zien de Slovaak wel vaker gekke toeren uithalen, maar dit is toch weer iets nieuw.

De verklaring is te zoeken bij een nieuwe publiciteitsstunt van brillenmerk '100%'. "Ik rijd buiten het seizoen graag rond met mijn mountainbike, vooral downhill dan. Zo'n volle bril is dan perfect om het zicht te houden. Dit model vind ik erg stijlvol."

De Slovaak probeert het brillenmerk nu ook in het wegwielrennen te promoten. Volgens creatief directeur Marc Blanchard helpt Sagan ook bij de ontwikkeling van de brillen. "Peter brengt vaak nieuwe inzichten en helpt ons ook om '100%' ook bij professionele wielrenners te promoten."

Sagan haalde het overigens na een turbulente sprint, waarin zijn voet eerst nog uit zijn pedaal klikte. Uiteindelijk trok de wereldkampioen tegen de opkomende Michael Matthews wel nog aan het langste eind.