Ineos-teammanager Dave Brailsford juicht beslissing van ASO toe: “Moedig en correct”

Photo News
“Dit was een moedige, maar juiste beslissing van ASO”, aldus teammanager Dave Brailsford vrijdag in een persbericht van Ineos, nadat de negentiende etappe in de Tour geneutraliseerd werd. “Tegen zo’n natuurgeweld kan je niet op en de organisatie heeft snel en correct gehandeld zodat iedereen veilig was.”

“Je hebt koers en dan heb je de veiligheid en gezondheid van de renners. Je hoopt en wil gewoon dat iedereen in orde is. Zo’n situatie, zo’n omstandigheden overstijgen de koers. De rit schrappen zou oneerlijk geweest zijn”, vond hij nog, als reactie op het feit dat Bernal en Ineos in het voordeel zijn met de beslissing van ASO om geen ritwinnaar aan te duiden, maar wel een klassement op te maken op de top van de Iseran. “Je moet ergens een tijd opmeten.”

“Durvers worden uiteindelijk beloond op het eind van de dag”, stelde hij. “Vanmorgen hebben we een plan opgesteld en wilden we die gele trui veroveren. We waren misschien niet de sterkste ploeg in de koers, maar vandaag wilden we onze slag slaan. Als we ergens het verschil konden maken, was het op de Col de l’Iseran. Iedereen zijn deel van het werk: we voerden het plan uit met Geraint die eerst aanviel en daarna was het aan Egan. Wie weet wat er was gebeurd na die Col? We kwamen op de top in een situatie zoals we die wilden. Natuurlijk volgde nog een afdaling en een klim, maar we hebben nu eenmaal geen controle over de weersomstandigheden.”
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerrit Goossens

    Natuurlijk vind hij dat correct. Ze hadden nl. ook kunnen beslissen de hele rit te neutraliseren, en dan was er niks veranderd. Sportief gezien niet eens zo onterecht, want koers is ook tactiek en als je de Iseran oprijdt zonder te weten wat we nu weten, neem je andere beslissingen dan als je het wel al wist. Benieuwd hoe den Dave zou gebruld hebben als ze de hele rit hadden geneutraliseerd en Alaphilippe nog het geel zou hebben. Huichelaar.

  • Jan Quintens

    Het plannetje van de hypocriete Dave om Geraint nog de ronde te laten winnen ten koste van Egan is hierdoor half mislukt. Morgen zal Egan op Val Thorens verplicht de valse Welshmen laten voorgaan met genoeg voorsprong opdat deze alsnog in Parijs op het hoogste schavot mag pronken. Hopelijk sneeuwt het morgen de ganse dag.