Huilende Thibaut Pinot stapt wegens spierletsel uit Ronde van Frankrijk

AFP
Drama voor Thibaut Pinot. De Franse kopman van Groupama-FDJ moest wegens een spierletsel in de linkerdij noodgedwongen uit de Ronde van Frankrijk stappen. Weg Tourdroom.

In de voorlaatste Alpenrit had Pinot al snel een achterstand van vier minuten op de leiders. Op 86 kilometer van de streep zette hij zelf een punt achter zijn lijdensweg en stapte hij in tranen in de volgwagen. Pinot stond in het algemeen klassement op de vijfde plaats, op 1:50 van geletruidrager Julian Alaphilippe. 

In de Pyreneeën was hij vorig weekend nog de beste klimmer van het pak en ook eerder op La Planche des Belles Filles liet hij een uitstekende indruk na. Gisteren reed Pinot met veel pijn de etappe uit, vandaag moest hij wegens een spierletsel in de linkerdij zijn Tourdroom opbergen.

“Twee dagen geleden ontsnapte Thibaut aan een zware valpartij, maar daarbij werd dus wel zijn dijbeen geraakt”, meldde Philippe Mauduit, sportdirecteur bij FDJ, na de opgave bij France Télévisions. “We leefden op hoop: op het vlakke lukte het wel, bergop niet. Dit is zeer jammer voor hem en de ploeg.” 

AFP
AFP
AFP2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Freddy van Puymbrouck

    Bijzonder jammer want hij was heel goed en zeker podium waard!

  • Jan Dewolf

    " Hij ontsnapte aan een valpartij " en had daardoor een spierletsel , kon niet meer volgen en moet opgeven . Anderen , zoals Bennett , ontsnapten niet aan een valpartij maar kunnen wel verder rijden . Feit is dat de Franse chou-chou de man met de hamer tegenkwam en gewoonweg niet meer kon volgen . De Tour en de Giro kan hij niet aan en zou zich beter toeleggen op kortere rondes als Paris - Nice en de Dauphiné .