Huilende Pinot zat in zak en as na opgave: “Ik stop ermee”

AFP
Uit pakkende beelden van Thibaut Pinot -na zijn opgave in de 19de etappe op de flanken van de Col de l’Iseran blijkt dat de renner de wanhoop nabij was. In een gesprek met Marc Madiot, sportief-directeur bij FDJ, zei hij zelfs dat hij “er genoeg van had”. Bij een valpartij enkele dagen voor zijn opgave werd zijn dijbeen door een stuur geraakt, waar hij een spierletsel aan overhield. Toen duidelijk werd dat hij niet meer verder kon, stapte hij al huilend in de volgwagen. 

“Wat heb ik gedaan om dit te verdienen?”, vraagt een duidelijk geëmotioneerde Pinot zich af. “Je verdient dat niet. Je hebt alles goed gedaan”, troost Madiot zijn poulain. “Het lot geeft niet altijd direct waar je recht op hebt. Zulke dingen gebeuren.”

“Ik stop ermee”, reageerde Pinot aangeslagen. “Zeg zoiets toch niet. Zeg vandaag geen dingen waar je morgen spijt van krijgt”, reageerde Madiot kalm. “Je bent een groots coureur en daarom kan en mag je niet zomaar stoppen. Je bent hier geraakt omdat je nooit opgeeft. Dat mag je nu ook niet doen. We staan allemaal achter je. Wat je hebt meegemaakt is verschrikkelijk, maar het lot geeft je niet direct waar je recht op hebt. Op een dag zal het je lukken.”

“Dat zei je vorig jaar ook al”, zei Pinot. Maar Madiot bleef rustig.”Je mag nooit opgeven. Er zijn geen 50 coureurs die de Tour kunnen winnen maar jij hebt het in je.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Pete August

    Sterke beelden. Hoe meedogenloos kan topsport zijn...