HLN Tour Podcast #1: Eenzame vluchters en valpartijen in de Vendée

De HLN Tour Podcast: elke weekdag, van 9 juli tot en met 30 juli.
Dimitri Zwaenepoel De HLN Tour Podcast: elke weekdag, van 9 juli tot en met 30 juli.
Twee erg vlakke ritten, daarmee begon deze 105de editie van de Ronde van Frankrijk. Dat ging ook meteen gepaard met enkele valpartijen, zoals de traditie het wil in de eerste week.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Luister naar onze podcast in Spotify, op je Android-smartphone via Google Podcasts, op je iPhone via Apple Podcasts of waar jij naar je podcasts luistert. 

AFP

De hele Tour de France lang, van maandag tot vrijdag, zal Yorick Dupon (23) een podcast van 20 minuten presenteren en ons meenemen naar de Tour de France. Samen met onze journalisten die de Tour van dichtbij volgen, doorloopt Dupon de wielerdag. "We zullen een blik achter de schermen geven. Geen roddels, maar wel belangrijke details: de strategie van een ploeg, een speciaal dieet van een wielrenner, de elleboogstoot van die ene coureur. En wat er allemaal achter zit", zegt Dupon. 

Ken je niet veel van wielrennen? "Niet erg, we gaan niet heel technisch gaan in onze gesprekken, maar we kijken wel tot op het bot naar de machine van de Tour." Bovendien zal ook vooruitgeblikt worden op wat de volgende wielerdag zal brengen. 

"Elke dag een aflevering maken, zal erg spannend worden, want we hangen natuurlijk vast aan wat er tijdens de ritten gebeurt", zegt Dupon. Maar het is sowieso de bedoeling om de luisteraars mee te sleuren in de sfeer van de Tour de France. 

Waar kan je de podcast vinden? 

De HLN Tour Podcast is te vinden op onze site en in de meeste podcastapps op de smartphone. Heb je een iPhone? Dan heb je automatisch ook de Apple Podcast-app waar je ons zeker kan vinden. Android-toestellen hebben geen eigen podcastapp, maar er zijn wel veel opties, zoals deze hieronder:

- om te beluisteren via Stitcher, klik hier.  

- om te beluisteren via Pocket Casts, klik hier

- om te beluisteren via Anchor, klik hier

- om te beluisteren via iTunes/Apple Podcast, klik hier

Je kan je nu al abonneren op de podcast, zodat je de eerste aflevering zeker niet mist.  

Meer weten? Lees hier wat een podcast is en hoe je ernaar kan luisteren
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Bruno Suykens

    ‘T is eens wat anders dan voetbal en het daarbijhorende opstoot van “vaderlandsliefde” gekoppeld aan het zwelgen van liters “Belgium”.

  • Roger Sartet

    Wie kijkt er nu nog naar die saaie tour ??

  • frank joos

    Moeten we mee achter de schermen. We zien al genoeg, ze zenden hem zelfs uit op èèn EN op canvas. Goedkoop. Geen andere programma's meer