Hesjedal legt De Gendt in de luren in Roeselare

Hesjedal met Vansummeren in zijn wiel.
BELGA Hesjedal met Vansummeren in zijn wiel.
Ryder Hesjedal (Garmin) heeft het natourcriterium van Roeselare gewonnen. In een sprint met drie bleef de Girowinnaar Thomas De Gendt en Guillaume Van Keirsbulck voor.

Al vrij snel gingen Johan Vansummeren en Jan Ghyselinck even voor de groep uitrijden. Zij zongen het zo'n drie ronden uit vooraleer ze weer ingerekend werden. Het sein voor de streekrenners om het vuur aan de lont te steken. Niko Eeckhout nam Dieter Vandriessche, Mathias Allegaert, Tim Declercq en Yves Lampaert mee op sleeptouw.

Dat vijftal nam een minuut voorsprong, maar onder impuls van Vansummeren, De Gendt, Kris Boeckmans, James Vanlandschoot en Hesjedal smolt alles op dertien ronden van het einde weer samen. Er vormde zich dan een elitegroepje met acht renners, waaruit in volle finale Hesjedal, Van Keirsbulck en De Gendt ontsnapten. In de laatste rechte lijn kon Hesjedal vlot afstand nemen van zijn laatste twee concurrenten.

Vansummeren verscheen aan de start met een gebarsten ruggenwervel. Dat bleek uit de scan die hij vanmorgen liet nemen in het ziekenhuis. "Ik moet de conditie toch wat onderhouden en bovendien heb ik de Tour ook uitgereden met die blessure", luidde zijn reactie. "Een beetje langer op de tanden bijten kan geen kwaad. Het volgende dat op mijn agenda staat is de Ronde van Spanje. Beetje per beetje moet ik nu herstellen van mijn blessure. Ik hoop er te staan als de Vuelta op 18 augustus met een ploegentijdrit van start gaat in Pamplona."

BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA