Gesink negende in Zwitserland: "Heb hier superprikkel gehad voor Tour"

ANP
De Nederlandse renner Robert Gesink voelt zich klaar voor de Ronde van Frankrijk. Twee weken voor de Tourstart in Utrecht liet de klimmer in Zwitserland zien dat zijn vorm groeiende is. Gesink eindigde in de afsluitende tijdrit over ruim 38 kilometer rond Bern als tiende en dwong daarmee nog een plek in de top tien van het klassement af (negende). "Twee keer top tien, dat is best goed", zei de kopman van LottoNL-Jumbo tevreden. "Ik heb een 'bonk' vertrouwen opgedaan en stappen gezet."

Volgens ploegleider Nico Verhoeven nadert Gesink diens topvorm. "Dat is een mooi vooruitzicht richting de Tour. Roberts tiende plaats in de tijdrit geeft aan dat hij goed uit de ronde is gekomen." Gesink had naar eigen zeggen nog wel iets hoger kunnen eindigen in het klassement. "Maar tijdens mijn hoogtestage heb ik vanwege vermoeidheid wat zware trainingen moeten laten schieten. Daardoor ontbrak aan het begin van de ronde nog een beetje de scherpte om hier daadwerkelijk om de knikkers mee te doen."

"Het echte effect van mijn hoogtestage ligt nog verder weg. Ik heb hier in Zwitserland een superprikkel gehad, ben elke dag tot het gaatje gegaan. En daar moet ik in de Tour de vruchten van plukken." Gesink gaat in aanloop naar de Tour nog de kasseienrit verkennen, net als een aantal cols in de Pyreneeën. Het nationaal kampioenschap slaat hij dit jaar over.