Geraardsbergen droomt luidop van passage Tour de France

TDW
De succesvolle aankomst van de Eneco Tour in Geraardsbergen doet de stad dromen van meer. Begin juli werd aan Tourbaas Christian Prudhomme gevraagd om de Ronde van Frankrijk te laten passeren in Geraardsbergen. Vorige week kreeg de stad antwoord in een brief van Amaury Sports Organisation.

Bij de start van de derde etappe in de Tour de France van dit jaar in Antwerpen had het stadsbestuur een gesprek met Tourbaas Christian Prudhomme en werd ook een brief van burgemeester Guido De Padt overhandigd met de vraag om de koppen eens samen te steken over een Tourpassage in Geraardsbergen. Vorige week kreeg het stadsbestuur antwoord van ASO. De stad werd bedankt voor de interesse, maar tegelijkertijd werd ook aangegeven dat er nog niets kan gezegd worden over het Tourparcours van 2016 of dat van de komende jaren, maar dat de aanvraag van de stad Geraardsbergen met veel plezier werd ontvangen en in beraad wordt gehouden.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Tour nog eens in België zal passeren. In 2004 passeerde de Tour al eens langs Geraardsbergen, niet over de befaamde Muur, wel voor een beklimming van de Vesten.

TDW
TDW
TDW