Gehavende Rafal Majka moet kruis maken over rest van de Tour na zware val

afp
Het hing in de lucht en is intussen bevestigd. Rafal Majka moet na een zware val tijdens de negende rit een kruis maken over de rest van de Tour de France. Dat heeft zijn ploeg BORA - hansgrohe vandaag bekendgemaakt.

Majka kwam gisteren zwaar ten val tijdens de afdaling van de Col de la Biche. De 27-jarige Pool reed de etappe van 181,5 kilometer tussen Nantua en Chambéry wel nog uit, maar toen al leek de kans klein dat hij nog verder zou koersen. Nader onderzoek in het ziekenhuis bracht aan het licht dat Majka meerdere kneuzingen en grove schaafwonden heeft. Breuken zijn niet vastgesteld bij de renner.

"Ik heb overal pijn", zo reageerde Majka, "maar gelukkig is er niets gebroken. Ik kan niet echt uitleggen waarom ik precies gevallen ben. Ik voerde geen remmanoeuvre of iets soortgelijks uit, maar misschien lag er olie op de baan? Hoe dan ook heb ik serieus afgezien na mijn val. Het heeft geen zin om de Ronde uit te rijden, ik neem nu wat rust en bereid het vervolg van het seizoen voor." BORA - hansgrohe hoopt dat Majka zijn comeback kan vieren in de Vuelta (19 augustus-10 september).

afp