Froome over negativiteit rond zijn persoon en Sky: "Wij tegen de wereld, zo voelde het aan"

Photo News
Niet alleen fysiek, maar ook op mentaal vlak was deze Tour de France een serieuze beproeving voor Chris Froome. De Franse fans lustten de viervoudige Tourwinnaar rauw. Vijand nummer één. 

Boegeroep, gespuw en zelfs een klap op de rug op Alpe d'Huez. Froome maakte het de voorbije drie weken allemaal mee. "Ik denk dat als er zo'n negativiteit is, dat het ons als team dichter bij elkaar brengt", vertelde de Keniaanse Brit. "Dat voelde ik zeker bij de renners. We werden hechter en het voelde aan alsof het wij tegen de rest van de wereld was. We waren hier om de koers te winnen. Dat is geweldig."

Het was niet alleen Froome die boegeroep naar zijn hoofd geslingerd kreeg. Alle renners van Team Sky moesten er aan geloven. Zo ook Geraint Thomas wanneer die het podium besteeg om de gele trui in ontvangst te nemen. "G ging door... Het was moeilijker dan de vorige jaren en Geraint Thomas handelde goed als geletruidrager. Ik denk dat je zelf kiest of het je zal raken." Op de Col de Portet probeerde een man geletruidrager Thomas zelfs van zijn fiets te trekken. Iets wat hem gelukkig niet lukte. "Er zullen altijd haters zijn", vertelde de kersverse Tourwinnaar. "Maar we werken hard. We proberen er naar te streven om het beste te doen."

Photo News
BELGA
AFP
EPA
Photo News
Photo News11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Theo Smits

  Hey Froome vraag eens aan je ploegleider hoe dat kan. Breng dan eerst de waarheid omtrent je hoge waarde in de Vuelta naar buiten. En als jullie dit niet kunnen / durven. Wees dan een vent en accepteer de daarvoor geldende schorsing. Moet je eens kijken hoe je volgende jaar weer word toegejuicht

 • Chris Devlaeminck

  “Wij tegen de wereld, zo voelde het aan” zegt die Froom. Die lijdt aan grootheidswaanzin. Hoeveel procent van de wereldbevolking zou de koers gevolgd hebben? 5%? Ik niet in ieder geval. Elk zijn hobby. Ik heb de mijne.

 • edmond de wacker

  Eric Maier klopt volledig wat je schrijft.

 • Henninckx Terry

  Leve de tour,heb er van genoten.spijt dat het gedaan is.

 • Steven Du Four

  Stefaan Huisen..Welke waarden? Je weet toch dat die waarden niet correct waren.;fus hou op met je gezever!