Froome in de Tour of niet? Advocaat ziet vergelijking met cocaïnezaak Boonen: "Je moet de regels van het spel naleven"

Organisator ASO vreest dat 32-jarige Brit imago besmeurt zolang er geen uitspraak is in proces

epa
Staat Chris Froome op 7 juli aan de start van de Tour de France? Als het van organisator ASO afhangt niet, meldt het nieuwsagentschap Press Association Sport. Maar kan ASO dat juridisch wel maken, want de rechtszaak van de 32-jarige Britse renner is tenslotte nog niet begonnen, laat staan dat hij al veroordeeld zou zijn.

Op 13 december 2017 bevestigde de Internationale Wielerunie (UCI) wat Chris Froome dan al drie maanden wist: op 7 september 2017 zat er twee keer meer salbutamol dan toegelaten in zijn urinestaal dat tijdens de Vuelta was afgenomen. Froome heeft altijd volgehouden dat hij niets heeft misdaan - hij claimt dat hij het middel uitsluitend gebruikt om zijn astma te verlichten - en ook Team Sky steunt zijn kopman voluit. Op 18 december herhaalt Froome dat hij in 2018 twee belangrijke doelen heeft: de Giro voor het eerst en de Tour voor een vijfde keer winnen.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • luc van der maelen

  Schorsing minimum 4j bedrog hoort niet in de sport ofwel allemaal of wel niemand

 • marie-jose Marie-José Anthonis

  Met geld kun je alles niet laten starten is de enige juiste oplossing heb familie met astma die kunnen bijna niet fietsen

 • Wilfried Vanden Berg

  Doping gebruikers en snuivers moet gestraft worden,en nu geprezen zoals in Belgie.

 • robert dumortier

  Hoe hoger de bergen hoe min adem dat u nodig heeft!

 • rudolf jacobs

  wat als froome een fransman was ja,bende huichelaars,ze denken daar in frankrijk een tour winnaar te hebben ,daar draai alles om geld geld en nog eens geld,Froome net als alle andere renner moeten dag in dag uit alles geven een maand aan een stuk mogen niet mankeren en het volle pond geven,dus zijn het geen mensenmeer maar goden,een werkman die hoofdpijn heeft neemt ook medicatie en werkt door