Froome: "Deze Tour wordt mijn grootste uitdaging ooit"

Photo News
Chris Froome start ondanks alle heisa zaterdag gewoon in de Tour. De titelverdediger gaf vanavond een persconferentie in Saint-Mars-la-Réorthe in de Vendée

“Uiteraard heb ik negen uitdagende maanden achter de rug voor mezelf, familie en collega’s. We hebben er een lijn onder getrokken en nu is het een kwestie van doorgaan en focussen op het wielrennen. Ik wist van in het begin dat ik niets fout heb gedaan dus moest ik gewoon wachten op dit moment. Nu het er eindelijk is ben ik enorm opgelucht. Ik ben trots op ploeg rond me die hier is: het is een mix van ervaring en talent. Deze Tour wordt mijn grootste uitdaging ooit. Het is mijn vierde grote ronde op een rij. Nooit eerder deed ik eerst mee aan de Giro en dan de Tour. Dit is voor mij een stap in het onbekende.”

Photo News

Of Froome zich veilig zal voelen tijdens zijn jacht naar zijn vijfde gele trui? “Ik nodig alle fans uit om te komen supporteren. Ook als je geen Sky- of Froome-supporter bent, kom dan toch en trek een shirt aan van de ploeg die je wel leuk vindt. Wees niet negatief. Dat is het advies dat ik wil geven.”

"Ik kom uit een Giro toen er nog geen duidelijkheid was over mijn zaak. Daar had je misschien meer problemen kunnen verwachten, maar die waren er niet. J’aime la France, j’aime la course. Dit is de grootste wedstrijd van de wereld. Altijd mijn grootste doel in mijn jaar. Het is opwindend om hier te zijn en om te proberen een vijfde keer te winnen."

AFP

Dave Brailsford, ploegmanager van Sky, voegde er nog aan toe: “Als je van iets beschuldigd wordt en je hebt het niet gedaan, dan is dat een nachtmerrie. In die moeilijke omstandigheden is Chris erin geslaagd waardig te blijven, zijn niveau te houden én de Giro te winnen. Dit is uitzonderlijk. Wij hebben nooit getwijfeld dat dit zou opgelost worden. De grote ontgoocheling is dat deze zaak is uitgelekt. Daardoor hebben de mensen snel conclusies getrokken. Chris verdient respect. Ik ben hier met extra trots omwille van de manier hoe hij hiermee is omgegaan.”

"De UCI en WADA moeten de uitleg geven waarom ze deze beslissing hebben genomen", wilde de manager ook nog kwijt. "Het gaat niet om één document, het is een hele reeks info. Ik vermoed dat die wel publiekelijk gemaakt zal worden", zo zei hij, al vulde zijn poulain hem daar wel nog bij aan. "Het meeste is al openbaar. Natuurlijk heeft dit schade toegebracht. Wie ik iets kwalijk neem? Ik verkies de de lijn te trekken en me te concentreren op wat ik liefst doe: koersen. Maar ik kan de beslissing van de ASO om mij te proberen weigeren begrijpen."

Sky ploegleider Sir Dave Brailsford
AP Sky ploegleider Sir Dave Brailsford
AFP88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Baeyens

  Bedoelt hij 'zijn grootste uitdaging om de wielerfans voor idioten te houden' ?

 • Peter Nols

  Dit hoeven we niet meer te accepteren, zolang hij meerijdt kijk ik niet meer en hopelijk duurt dit niet lang meer. Je ziet in de interviews de andere renners op hun tong bijten omdat ze geen uitspraken durven doen wegens anders geen job meer.

 • Ineke Visser

  Sky heeft dus deze overwinning gekocht.

 • Jacky Dhondt

  Niemand weet hoe dit allemaal in mekaar steekt. stop met veroordelen, als je niet deze Froome wilt zien in deze tour, kijk dan niet. waarom al deze zware beschuldigingen waar jullie nooit het fijne zal van weten. En de andere 217 ?

 • Ineke Visser

  Duidelijk geen uitdaging