Ex-profrenner verontschuldigt zich na speculatie rond Bouhanni: “Hij verbood varkensvlees voor de hele ploeg”

Nacer Bouhanni in Kuurne-Brussel-Kuurne van dit jaar.
Photo News Nacer Bouhanni in Kuurne-Brussel-Kuurne van dit jaar.
Nacer Bouhanni komt de laatste maanden alleen maar om extra-sportieve redenen in het nieuws. Ook nu weer: de Fransman werd door ex-renner en wieleranalist Stef Clement op NOS bekritiseerd omwille van zijn sterke geloofsovertuigingen, waar het hele team zich aan moest houden: “De vrouwelijke werknemers mochten niet werken op dagen dat Bouhanni koerste”, aldus de Nederlander.

Het was tijdens de uitzending van de 18de rit in de Tour dat Clement, met het verhaal op de proppen kwam: “Deze jongen heeft varkensvlees voor de volledige ploeg verboden én vrouwelijke werknemers mochten niet werken op dagen dat Bouhanni koerste”, vertelde de Nederlander, die niet vies is van controversiële uitspraken. In de voorbije Ronde van Italië uitte hij ook al zijn twijfel over zijn ex-ploegmaat Primoz Roglic, toen die nog op weg leek naar een gemakkelijke eindzege in de Giro: “De stappen die hij zet, zijn niet normaal. Als hij bij Astana, UAE of Katusha reed, zouden we een heel ander beeld over hem hebben”, vertelde hij toen in de avondpodcast ‘Sportforum’ van NOS. 

Bouhanni zelf heeft intussen gereageerd op Twitter, en ontkent enigszins de feiten: “Beste Stef Clement, laster is een misdaad. Deze zaak wordt vervolgd om de waarheid te herstellen”, waarschuwde de Fransman. Bouhanni was een aantal jaar geleden nog een van de topsprinters, maar de laatste tijd is de Fransman weinig aan het feest: hij kon dit jaar nog niet winnen en ligt helemaal overhoop met de ploegleiding bij Cofidis. Enkele dagen geleden werd bekendgemaakt dat hij na de Tour, ook niet mocht deelnemen aan de Vuelta. Volgend jaar komt de ex-Franse kampioen wellicht uit voor Arkéa-Samsic.

Reactie Clement: “Wil me verontschuldigen”

Intussen reageerde ook Clement op de heisa. De Nederlander deed dat rond de middag op Twitter. “Ik wil duidelijk zijn, want mensen met andere belangen misbruiken mijn woorden. In wat ik gisteren vertelde over Cofidis en Nacer Bouhanni maakte ik duidelijk dat het iets was wat ik ‘ooit gehoord had’. Een speculatie. Oordeel niet alvorens je iets checkt. Ik wil me verontschuldigen voor de moeilijkheden.”

De tweet van Clement.
RV De tweet van Clement.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.