Ex-profrenner verontschuldigt zich na speculatie rond Bouhanni: “Hij verbood varkensvlees voor de hele ploeg”

Nacer Bouhanni in Kuurne-Brussel-Kuurne van dit jaar.
Photo News Nacer Bouhanni in Kuurne-Brussel-Kuurne van dit jaar.
Nacer Bouhanni komt de laatste maanden alleen maar om extra-sportieve redenen in het nieuws. Ook nu weer: de Fransman werd door ex-renner en wieleranalist Stef Clement op NOS bekritiseerd omwille van zijn sterke geloofsovertuigingen, waar het hele team zich aan moest houden: “De vrouwelijke werknemers mochten niet werken op dagen dat Bouhanni koerste”, aldus de Nederlander.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het was tijdens de uitzending van de 18de rit in de Tour dat Clement, met het verhaal op de proppen kwam: “Deze jongen heeft varkensvlees voor de volledige ploeg verboden én vrouwelijke werknemers mochten niet werken op dagen dat Bouhanni koerste”, vertelde de Nederlander, die niet vies is van controversiële uitspraken. In de voorbije Ronde van Italië uitte hij ook al zijn twijfel over zijn ex-ploegmaat Primoz Roglic, toen die nog op weg leek naar een gemakkelijke eindzege in de Giro: “De stappen die hij zet, zijn niet normaal. Als hij bij Astana, UAE of Katusha reed, zouden we een heel ander beeld over hem hebben”, vertelde hij toen in de avondpodcast ‘Sportforum’ van NOS. 

Bouhanni zelf heeft intussen gereageerd op Twitter, en ontkent enigszins de feiten: “Beste Stef Clement, laster is een misdaad. Deze zaak wordt vervolgd om de waarheid te herstellen”, waarschuwde de Fransman. Bouhanni was een aantal jaar geleden nog een van de topsprinters, maar de laatste tijd is de Fransman weinig aan het feest: hij kon dit jaar nog niet winnen en ligt helemaal overhoop met de ploegleiding bij Cofidis. Enkele dagen geleden werd bekendgemaakt dat hij na de Tour, ook niet mocht deelnemen aan de Vuelta. Volgend jaar komt de ex-Franse kampioen wellicht uit voor Arkéa-Samsic.

Reactie Clement: “Wil me verontschuldigen”

Intussen reageerde ook Clement op de heisa. De Nederlander deed dat rond de middag op Twitter. “Ik wil duidelijk zijn, want mensen met andere belangen misbruiken mijn woorden. In wat ik gisteren vertelde over Cofidis en Nacer Bouhanni maakte ik duidelijk dat het iets was wat ik ‘ooit gehoord had’. Een speculatie. Oordeel niet alvorens je iets checkt. Ik wil me verontschuldigen voor de moeilijkheden.”

De tweet van Clement.
RV De tweet van Clement.40 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jenne Vergeer

  Clement van horen zeggen telt niet moet het kunnen bewijzen.

 • eric maier

  Wel, Clement is ergg voorzichtig maar het is geen indianenverhaal. Het is ook 1 va nde redenen dat het zwaar rommelt met de Cofidis leiding. Sterker, hij wil dat elkeen zijn patroon volgt, wat totaal va ne pot gerukt is. Sommige renners lieten ook al ontvalle ndat hij in zijn geloof - geloven mag uiteraard - steeds extremer word en hij botst door zijn eisen ook steeds valer met renners. Over koersen gesproken, dat doet hij nog amper. Cofidis doet gewoon hun contract uit en dwarsboomt zozijn plan

 • gerard wauters

  Karel Martel, brood hebben we ook van onze voorouders overgenomen. Is dat dan ook geen voedsel. Alle voedsel heeft onze voorouders ook gevoed, dus waar trek jij je lijn? Of het waar is of niet, Bouhanni kan wel een vervelend manneke zijn. En zuiver sprinten staat ook niet hoog op zijn lijstje.

 • Alfons Detemmerman

  Marc De Vos ik vind dat jij de prijs van de meest gevatte opmerking verdient

 • Marc De Vos

  Het varken uithangen kunnen ze maar het eten is een misdaad. Sommige mensen kan je echt alles wijsmaken..