Dumoulin over zaak-Froome: "Het is een beetje een puinhoop"

ANP
Tom Dumoulin hoorde na de finish op het Nederlands Kampioenschap dat de ASO de Tourstart van Chris Froome wil voorkomen. "Ja, ik hoor het ook net. Wat moet ik er van zeggen? Dat is nu niet aan mij. Ik ben net gefinisht op het NK."

Later liet de nummer 2 van de Giro (achter Froome) toch iets meer los toen hem werd gevraagd naar het machtsvacuüm in het wielrennen - Froome die een fors bedrag krijgt om in de Giro te starten, de UCI die de zaak niet oplost en de ASO die nu Froome wel wil weerhouden van een start in de Tour. "Tsja, het is een beetje puinhoop.

Ik weet nog niet welke beslissing er is genomen, maar het lijkt mij niet zeker dat hij geweerd wordt. Maar de hele zaak is gewoon niet goed voor het wielrennen, dat is gewoon een feit. Een mening heb ik nu niet eens."

En wat als Froome komende dinsdag het beroep wint en wel aan de start verschijnt? "Dan heeft een rechter ernaar gekeken en Froome in het gelijk gesteld, en dan zouden we het daarmee moeten doen."
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marcel Seys

  Gaan ze nu ook alles aan Armstrong en Contador terug geven? Zij konden er niets aan doen, van de een was het om de kankercellen tegen te houden, en van de ander was het de schuld van de koe waar zijn steak van kwam.

 • Guido Willems

  T'is niet alleen Sky. Heb ook bedenkingen over de ploeg van Dumoulin. Het Giro verhaal van vorig en dit jaar was ook niet koosher.

 • Leon Mertens

  Nieuwe zaak Armstrong deze ploeg speelt al jaren vals en de wielerbond laat maar gebeuren ,heel de wielrennerij stinkt !!

 • Pieter Martens

  Een beetje?? EEN GROTE KNUNGELCLUB,ofwel ONBEKWAME LIEDEN.

 • pietertje Kamp

  Laat sky niet starten, de organisator bepaald.