Drie wijzen over ultrakorte bergrit Tour en wat er nog te gebeuren staat: "Thomas gaat ook tijdrit nog winnen"

Photo News

Lucien Van Impe: "Dumoulin komt net tekort"

"Voor mij is er gisteren niet veel veranderd. Het was tempo, tempo, tempo en dan is het voor velen moeilijk om weg te rijden. Er zijn nog weinig échte klimmers in het peloton met een versnelling in de benen, daarom ben ik blij dat Quintana de rit heeft gewonnen. Bernal heeft als klimmer ook indruk gemaakt, die reed op het laatste zelfs te snel voor Froome. Wees maar zeker, dat is de volgende in de wachtkamer van Sky om de Tour te winnen."

"Thomas zie ik de eindzege niet meer verspelen de komende dagen. Deze manier van koersen is hem op het lijf geschreven. Hij heeft het beste eindschot van de favorieten bergop en rijdt vol zelfvertrouwen rond in zijn gele trui. Froome gaat vrijdag zeker nog iets proberen, maar ik denk niet dat Thomas zich daaraan zal laten vangen. Dumoulin zit vast op de tweede plaats. Doodjammer, want zonder die pech in het begin van de Tour zag het er anders uit voor hem. Helaas vrees ik wel dat hij na de Giro net dat tikkeltje tekort om het verschil te maken. Ik denk ook niet dat hij in de tijdrit twee minuten kan goedmaken op Thomas."

photo_news

Jurgen Van den Broeck: "Nibali had alles of niets gespeeld"

"Het spektakel waar de organisatie op gehoopt heeft, is uitgebleven. Ze hadden gisteren verwacht dat de favorieten volle bak zouden gaan vanaf het begin, maar dat is niet gebeurd. Ik mis in deze fase van de wedstrijd iemand als Nibali. Die had zeker alles of niets durven spelen, terwijl de meerderheid nu aan plaatsbehoud denkt. Thomas heeft van zijn kant wel de puntjes op de i gezet en aan Froome getoond dat hij de nummer één in de ploeg is. Ik kan de relatie tussen die twee niet goed inschatten. Ik denk dat er veel schone schijn aan te pas komt. Vandaar dat Thomas op tafel heeft geklopt, net wanneer Froome het moeilijk kreeg."

"Ik denk dat de Welshman zonder ongelukken deze Tour gaat winnen, ja. Ik was ook niet echt verrast door het tijdsverlies van Froome. Hij heeft op geen enkel moment een flitsende indruk gemaakt en ik vrees eerlijk gezegd voor zijn podium. Als Bernal niet zo goed was geweest op de slotklim, dan had Froome nog veel meer tijd aan zijn broek gehad. Neen, volgens mij gaan Dumoulin en Roglic mee het podium op. Ik denk dat die laatste in de tijdrit makkelijk over Froome naar de derde plaats gaat springen."

BELGA

Roger De Vlaeminck: "Thomas gaat ook tijdrit nog winnen"

"Hadden ze nu echt gedacht dat de favorieten in een kortere rit van bij de start zouden aanvallen? Belachelijk, vent! Of het nu een rit van 20 of 300 kilometer is, ze wachten toch allemaal tot de laatste kilometers van de laatste klim. Het zou bij mannen als Merckx en Hinault geen waar zijn geweest."

"Mensen storen zich soms aan de dominantie van Sky, maar dat is zever. Die mannen rijden gewoon rond met een ‘grote moral’ omdat ze de gele trui in hun ploeg hebben. Mocht Dumoulin de beste zijn, dan zouden zijn ploegmakkers ook beter voor de dag komen. Dat is gewoon een kwestie van zelfvertrouwen en dat is in elke sport zo. De wet van de sterkste, hé. Thomas is de beste en hij weet dat. Froome voelt van 'zijne kant' al enkele dagen dat hij het niet meer zal halen. De tijdrit? Schrijf maar op: Thomas gaat die ook nog winnen."
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elle Devee

  Neem die oortjes en de computers weg en dan krijgen we weer echte koers met spektakel en verrassingen. Dat zou nogal eens een vernieuwing zijn ipv die mislukte F1 start van gisteren.

 • daniel surinx

  denk niet dat froome het kan maken ten opzichte van thomas,om morgen aan te vallen en zelf het geel te pakken,dan onstaat intern zware ruzie denk ik,spijtig dat thomas zelf niks probeerd,al ge zo een tour moet winnen is ook maar armzalig op deze manier

 • alfons Detemmerman

  SKY heeft gekozen dat is alles wat er aan de hand is. Risico dat Froome zijn mogelijke zege toch nog zou verliezen is te groot. En heel misschien komt deze directive wel van de tourorganisatie zelf

 • Tom Haezebrouck

  Jole Van Kalmthout een zeer terechte opmerking maar velen geven commentaar zonder ook maar iets van koers te kennen. Thomas moet inderdaad gewoon volgen en op het laatste eens uit het wiel komen. Ik denk niet dat Dumoulin ook maar iemand heeft om eens een gaatje toe te rijden in tegendeel.

 • Joke Van Kalmthout

  Noella Vancompernolle, als je Zoetemelk erbij haalt dan denk ik dat je het verschil tussen het wielrennen van toen en van nu niet goed begrepen hebt. En waarom uitgerekend Dumoulin van wieltjesplakken beschuldigen? Tom heeft al een paar keer het een en ander laten zien. Dat geldt niet voor Thomas, die zich door zijn ploeg naar boven laat slepen en alleen de laatste 100 meter van zijn plaats komt.