Drama voor BMC: Richie Porte verlaat Tour na stevige val en sleutelbeenbreuk

Photo News
Richie Porte heeft een breuk van het rechtersleutelbeen opgelopen bij zijn val in de negende Tourrit. Dat meldde zijn team BMC zondagavond. De 33-jarige Australiër zal na zes tot acht weken de competitie kunnen hervatten.

"Porte moet minstens een week rusten voor hij de hometrainer op mag. Na drie of vier weken mag hij op de fiets gaan trainen en na zes tot acht weken zou hij weer moeten kunnen koersen", verklaarde teamdokter Max Testa.

"Uiteraard ben ik hier kapot van", reageerde Porte. "Het is het tweede jaar op rij dat ik de Tour op deze manier moet verlaten. Voor ik het goed en wel besefte, lag ik op de grond en onmiddellijk voelde ik pijn in de rechterschouder. Ik wil mijn teammaats bedanken voor het ongelofelijke werk dat ze negen dagen lang voor me leverden. Ik ben heel teleurgesteld dat we dit niet tot in Parijs kunnen doortrekken. Hopelijk herstel ik snel en kan ik zo vlug mogelijk weer de fiets op."

In 2016 werd Porte nog vijfde in de Tour. Vorig jaar brak hij zijn sleutelbeen en bekken bij een zware val in de afdaling van de Mont du Chat, eveneens in de negende etappe. Porte's beste resultaat in de Tour de France is de vijfde plaats in het eindklassement in 2016. 

EPA
Photo News4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peeters Freddy

  Porte kan nu werken naar de Vuelta, die ronde is veel mooier dan het Franse circus.

 • eric maier

  ..oja.. Groenewegen had een kaderbreuk (vork afgebroken)

 • eric maier

  Porte heeft geen goede stuurvaardigheid, dat is bekend. maar hier kan hij niks aan doen, dit is gewoon pech. Meegesleurd in een val met anderen....

 • jeroen bastiaensens

  Weeral? Die jonge kan echt niet fietsen hé. Kan die ni beter iets anders gaan doen?