Donderdag beslissing over Tourdeelname Marcel Kittel

BELGA
Marcel Kittel (Giant-Alpecin) is nog niet zeker van deelname aan de Tour de France. De Duitser reed een onopvallende Ster ZLM Toer. Ook in de slotetappe naar Boxtel mengde Kittel zich niet in de sprint om de tweede plek. Kittel finishte zelfs niet in de eerste groep, maar als 85e op één minuut van winnaar Brammeier en op 35 seconden van het eerste peloton.

Ook in de andere etappes toonde Kittel zich nooit. In de eerste sprint, met een klein peloton na waaiervorming, zat hij in de tweede groep op minuten van de winnaar, in de tweede sprint finishte hij als 107e, opnieuw in een groep die niet om de zege sprintte. Het doel voor aanvang van de Ster ZLM Toer was nochtans duidelijk: bevestiging zoeken voor het positieve gevoel van de hoogtestage in de Sierra Nevada en in Rondom Keulen (waar hij de sprint om de zesde plaats won van het peloton).

"Als ik elke dag gelost word in de Ster ZLM Toer ga ik niet mee naar de Tour", klonk het. Niet dat hij de voorbije dagen elke dag gelost werd, maar Kittel zal wellicht ook niet echt vertrouwen getankt hebben en was duidelijk de vragen over zijn vorm en Tourdeelname meer dan beu. Een beslissing over die Tour valt nog niet meteen, maar komt er pas donderdag, wanneer er overleg is met het team.

BELGA
PHOTO_NEWS