De Tour wacht op niemand, UCI-voorzitter: “Koers stopt niet bij één coronageval”

BELGAIMAGE
De Tour de France stopt niet als één renner positief test op corona, maar een garantie dat de wielerronde het einde haalt, is er ook niet. Dat zegt voorzitter David Lappartient van de internationale wielrenunie UCI. “Ik blijf optimistisch dat de Tour doorgaat. Nul risico bestaat niet, maar ik denk dat het veilig genoeg is om te racen", aldus de Fransman op de website Cyclingnews. De Tour begint op 29 augustus in Nice.

De UCI heeft protocollen opgesteld om het wielrennen weer mogelijk te maken. Alle renners moeten voor de koersen worden getest op het coronavirus en zoveel mogelijk in de beschermde omgeving van de ploeg blijven. Er zijn ook protocollen voor als er een of meer renners positief testen op het virus, maar die zijn niet openbaar gemaakt. Lappartient geeft ook aan dat de UCI en de organisatie van wielerkoersen niet alles in de hand hebben. Nationale en lokale overheden kunnen ook ingrijpen.

Het is een lastige kwestie. Als een renner positief test, moet hij uit de koers worden gehaald en mogelijk moeten renners die nauw contact hebben gehad met de besmette renner ook de koers verlaten. “De koers stopt in ieder geval niet bij één positief geval", zegt de UCI-baas. “Ik ben optimistisch en verwacht dat de Tour doorgaat. Ik maak me geen grote zorgen over besmettingen in het peloton, maar meer hoe in sommige delen van Europa het virus weer aanwakkert.” 

Lees ook:

Burgemeester Kopenhagen bevestigt: “Tour de France 2021 start niet in Deense hoofdstad”

Onze chef wielrennen: “Evenepoel is meer Ronaldo dan Schotte. Niet zoals Van Aert uit klei en modder opgetrokken” (+)
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bernd Vaes

  Alle renners gezond over de cols, waar de massa niet te houden is: Het wordt de Corona-Tour.

 • freddy cardoen

  Gezonde mensen moeten hun beroep kunnen uit oefenen , zo blijft het leven zijn gang gaan , alles plat leggen heeft ook geen zin .

 • branda van den berg

  Zeker niet waart om voorzitter te zijn

 • Timothy Van Geert

  Het is toch erg dat dit koste wat het kost moet doorgaan... overal gaan de besmettingen omhoog. Men moet niet vragen hoeveel geld ermee gemoeid is.

 • Raphael Coryn

  Voor de “sport” moet alles kunnen. En wij als burger moeten de regels nauwgezet volgen. Kwestie van geld zeker.