De slag bij de favorieten: Fuglsang en Pinot krijgen dik anderhalve minuut toegesmeerd

Photo News
Flink wat averij voor de favorieten op weg naar Albi. Team Ineos en Deceuninck-Quick.Step maakten er een oorlogje van. Daags voor de rustdag oogt het bilan voor sommigen niet al te rooskleurig. 

Alaphilippe, Thomas, Bernal, Mas, Kruijswijk, Buchmann, Bardet, Adam Yates en Dan Martin. Dat waren de klassementsrenners die zich in Albi niet lieten verrassen door het waaiergeweld. Vooral Alaphilippe deed een zaakje. De Fransman staat met 1'12" voorsprong op Geraint Thomas nog wat sterker in het geel te blinken. Egan Bernal is derde op 1'16". 

Maar wat verloren de anderen? Fuglsang, Uran, Porte en vooral Pinot kregen een dreun van ruim anderhalve minuut om de oren. Het viertal kwam op 1'40" van ritwinnaar Wout van Aert en de andere favorieten over de aankomst. Mikel Landa kreeg na pech af te rekenen met 2'09" tijdsverlies. Voor Vincenzo Nibali werd het nog erger. Hij verloor ruim vijf minuten, al streefde hij na Saint-Etienne geen klassement meer na. 

De grootste pechvogel was echter George Bennett. De Nieuw-Zeelander van Jumbo-Visma was net om drinkbussen gegaan bij de auto toen het waaiergeweld losbrak. Bennett - voor de rit nog in de top vijf - verloor 9'14" en mag een klassement definitief op zijn buik schrijven. 

BELGA3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gaston FOUBERT

    Pinot moest vooral op het laatste vol aan de bak omdat zijn ploegmaats leeggereden waren, niet omdat ze niet op dezelfde lijn zaten.

  • eric maier

    Pinot had 2 ploegmaats bij zich maar moest vooral zelf aan de bak. er schort wat in die ploeg, ze zitten allesbehalve op 1 lijn.

  • jean driesen

    Jumbo-Viesma is een ploeg met geweldige renners. de resultaten van de ploeg zouden nog veel beter kunnen zijn als de ploegleiders hetzelfde niveau zouden halen. In Parijs-Roubaix lieten ze Van Aert op een schandalige manier in de steek. In de Giro stonden ze te plassen terwijl hun kopman Roglic wanhopig op een wiel wachtte, en vandaag laten ze hun tweede klassementsrijder drinkbussen halen terwijl waaiervorming dreigde. Is het dan toch waar dat de stomste boeren de dikste eieren leggen?