De beelden waarop duidelijk wordt waarom het achterwiel van geplaagde Tour-renner zo fel draaide

RV
Plots stond Toms Skujins in het oog van een kleine Tour-storm. De toenmalige drager van de bolletjestrui werd op de rooster gelegd wanneer zijn achterwiel zaterdag fel draaide na een valpartij. Her en der werd het gebruik van mechanische doping gesuggereerd. Een video vanuit een ander standpunt brengt de waarheid echter aan het licht.

Zaterdag kwam Toms Skujins ten val, wanneer hij in beeld kwam bleek het achterwiel van de Let fel te draaien. Links en rechts werden de wenkbrauwen gefronst. Hoe kon het dat een achterwiel vanuit stilstand zo snel begon te draaien? De kijkers kregen echter niet alles te zien. Uit bovenstaande beelden blijkt dat de renner van Trek-Segafredo na de tuimelperte zijn ketting er weer op probeerde te leggen. Door een draai te geven aan zijn pedaal kreeg hij dat ook voor elkaar. Op die manier begon zijn achterwiel dus fel te draaien. Mysterie opgelost dus.
88 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van der Vloedt

  Ja Tom, deed het gisteren ook met de handen op de pedalen en mijn fiets schoot vooruit omdat mijn achterwiel nog op de grond stond maar het zou ook een ander en nieuw natuur(lijk) fenomeen kunnen zijn, dat van de opgeslagen energie die pas in gang treedt na het opheffen van het achterwiel (?)

 • Tom Mannaerts

  Het wiel draait omdat hij met zijn handen op da pedaal duwt om zijn ketting goed te zetten

 • Pascal Bettesone

  Hmmmm..... Ik zie het wiel pas draaien nadat hij de fiets met BEIDE handen optilt......

 • FREDDY VANHOET

  Ik zie niet dat hij ook maar iets doet om die ketting erop te leggen

 • Marc Van der Vloedt

  Na de zonnepanelen- en windmolenparken, de peloton-, fiets achter- en vliegwielparken.