Exclusief voor abonnees

Daar gaan ze weer bij Ineos: Bernal valt aan, Thomas besluit om achter zijn ploegmaat te rijden

Geraint Thomas zet de achtervolging in op Bernal. Alaphilippe ziet het graag gebeuren.
AP Geraint Thomas zet de achtervolging in op Bernal. Alaphilippe ziet het graag gebeuren.
Als het zo verder gaat, wint Julian Alaphilippe zondag gewoon de Tour. Met dank aan Egan Bernal en Geraint Thomas. Met dank ook aan Dave Brailsford, de grote baas van Team Ineos, die ondanks zes eindzeges in de Tour nog steeds niet heeft beslist of hij nu wel of niet een kopman moet aanduiden. En wie moet dat dan zijn?

Julian Alaphilippe verloor gisteren vijf seconden. Dat is, alle rampscenario’s ten spijt die de voorbije dagen over zijn gele trui de ronde deden, zo goed als niets. De Fransman stond in Valloire gewoon voor de veertiende dag in de gele trui. Nog twee te gaan. Dan rijdt hij Parijs binnen en dan stoot niemand hem nog van de troon.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • patrick isenborghs

  ze kunnen niet beter en als er eentje is die het wel kan mag hij het niet

 • ETIENNE BOECKX

  Ik vraag mij af of die brailsford wel verstand heeft van de wielrennerij ? Want ondanks dat hij al verscheidene jaren de ronde heeft gewonnen weet hij nog altijd niet wie hij moet naar voor schuiven als kopman. Hij laat henzelf het pleit beslechten. Zou de ploeg niet beter een bekwame manager als patrick Levevre of Walter Planckart in dienst nemen om de juiste beslissingen te nemen. Voor mij als leek is het toch duidelijk dat Bernal de beste klimmer is.

 • Eddy Van De Velde

  Ik zie dat anders. Als Thomas uit de greep van het achtervolgende groepje favorieten blijft is het geniaal. Hij komt bij Bernal en tesamen vernietigen ze de tegenstand. Het draaide nu verkeerd uit omdat Thomas minder sterk is dan verwacht.

 • Sonja Florkin

  Minzame jongen die bernal zal met hem zeker rekening moeten gehouden worden in de toekomst

 • Elle Devee

  Goed zo. Als het dan een Fransman moet zijn dan liefst Allaphilipe