Contador legt in Route du Sud laatste hand aan Tourvoorbereiding

TDW
Alberto Contador hervat de competitie in de Route du Sud die donderdag begint. De Franse rittenkoers moet de 32-jarige Giro-winnaar klaarstomen voor zijn volgende grote doel van het seizoen: de Ronde van Frankrijk.

Contador nam na zijn zege op 31 mei in de Giro vijftien dagen 'actieve rust', zo laat zijn ploeg Tinkoff-Saxo weten op de teamwebsite. "Ik hoop in topconditie aan de start te staan van de Route du Sud", vertelt de Spanjaard. "Fysiek en mentaal voel ik de Giro wel nog, vooral de inspanningen van de slotweek hebben er ingehakt. Daarom heb ik geprobeerd om de voorbije dagen zo veel mogelijk te rusten. De focus lag op herstel en ik heb maar drie dagen van specifieke training in de benen om mijn lichaam te activeren."

Aandacht voor details
De Route du Sud vangt donderdag aan en duurt tot en met zondag. "Het is een beetje afwachten voor mij hoe ik daar aan de start zal verschijnen", klinkt het. "Ik heb de voorbije dagen veel aandacht besteed aan details zoals rust en voeding, wat niet altijd gemakkelijk was. Het belangrijkste is vooral dat ik uitkijk naar die koers, weer competitieritme wil opdoen en in beweging zal zijn. Het zal wellicht weer aanpassen worden, maar ik heb gelukkkig een goede basisconditie.

TDW
TDW
TDW

Dubbel Giro-Tour
'El Pistolero' wil graag de dubbel Giro-Tour in één jaar realiseren. "Ik weet niet wat het zal geven, maar ik ben enorm gemotiveerd om het te proberen. Het is een ervaring die nieuw voor me is. Mentaal kijk ik ernaar uit en ben ik gemotiveerd, maar fysiek moet ik toegeven dat wanneer ik 's ochtends opsta, mijn benen nog pijn doen. Ik voel een zekere spiervermoeidheid, maar dat is normaal. Ik kijk uit naar de Route du Sud, al start ik er wel zeer relaxed. Niets moet."

Vieren met familie
Na de Giro trok Contador naar zijn thuisbasis in Pinto om de overwinning te vieren met vrienden, familie en fans. Daarna keerde hij terug naar Lugano, waar hij woont en vervolgens ging het richting Livigno waar hij zich voorbereidde op zijn terugkeer in competitie. Contador zal in de Route du Sud trouwens een andere Tourfavoriet ontmoeten want ook de Colombiaan Nairo Quintana neemt deel.

TDW
TDW
TDW