Chris Froome krijgt "bedrieger" en boegeroep naar het hoofd geslingerd bij Tourpresentatie

Photo News

Niet alleen op fysiek vlak, ook mentaal wordt de Tour de France een flinke beproeving voor Chris Froome. De kopman van Team Sky werd door de UCI dan wel vrijgesproken in de salbutamol-zaak, maar meerdere wielerfans zagen hem toch liever niet aan de start verschijnen. Wanneer de viervoudige Tourwinnaar met zijn ploegmaats naar het podium reed, kreeg hij al het woord "bedrieger" en boegeroep naar het hoofd geslingerd. Ook wanneer Froome antwoordde op een vraag, floten de aanwezige fans hem uit. Het moge duidelijk zijn, Froome heeft het verkorven bij sommige wielerfans. 

Er waren overigens ook enkele Engelse vlaggen en aanmoedigingen voor Team Sky, dat dus niet uitsluitend uitgejouwd werd. "We gaan alles geven om een vijfde keer te winnen", gaf Froome kort mee bij zijn voorstelling, alvorens de micro aan een ploegmaat door te geven. 

EPA
EPA
AFP
AFP
AFP54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan Maddens

  Hij heeft wel bewezen in de Ronde van Italie dat het ook gaat zonder ploegmaats .

 • eric maier

  Fransen maken iemand uit voor bedrieger, terwijl ze de laatste paar jaar al te vaak een overwinning gepikt hebben in een koers en aan een Fransman gaven die net geklopt werd. (Demare oa) Van bedriegers gesproken !!!

 • edwin Impens

  als fromme positief bevonden wordt , mag kan geen kwaad, rijdt hij of zijn ploegmaats lek moet hetpeleton wachten, valt hij moet het peleton wachten, wordt een andere renner zonder fiets gediskwalificeerd krijgt hij er zelfs nog tijdswinst bovenop. Op die manier kan zelfs mijn grootmoe nog de tour winnen. :-)

 • Albert dombree

  hopelijk kan hij de tour uitrijden zonder kleerscheuren , die Franzosen zijn tot alles in staat , alleen bij hun eigen volk kan het geen kwaad (zie Festina)

 • eric maier

  Frankrijk... mooi land, maar veel inwoners deugen niet als het op koers aankomt.... dat laten ze nog maar eens zien en horen. Blijkbaar vergeet men dat de wetenschap bewezen heeft wat er aan de hand was en daarop de vrijspraak volgde, EN VOORAL SKY, de artsen en Froome totaal niet verplicht zijn het dossier openbaar te maken. Het gaat dan ook om medisch vertrouwelijke informatie. EEN VRAAG : zou u graag heel uw vertrouwelijk medisch dossier in de krant lezen ??