Cancellara: "Tour? Rio? Dat weet ik nog niet, maar ik houd de deur open"

Photo News
Twee jaar geleden stond de 35-jarige Fabian Cancellara al eens aan de start van Gullegem Koerse. Vandaag zakte de Zwitser nog eens af naar de West-Vlaamse gemeente. "Het is hier iets speciaal. De eerste keer dat ik hier koerste, heb ik onmiddellijk tegen de organisator gezegd dat ik nog wel eens zou langskomen. Vandaag is dat dus het geval. Dit is geen UCI koers maar er is hier wel ambiance en sfeer in overvloed", gaf Spartacus mee.

"Onderschat dit soort koersen niet. Rond de toren rijden kost ook veel energie. Ik ga Gullegem Koerse nu wel niet vergelijken met de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix maar op het einde van de dag kruipen deze 171 kilometer ook wel lekker in de kleren. Juist dat vind ik zo tof, een leuk dagje op de fiets."

Fabian Cancellara kon aan de start rekenen op een pak trouwe supporters. "Je mag gerust zeggen dat Vlaanderen of België mijn tweede koersland is. Ik ben geboren in Zwitserland en blijf dus op en top Zwitser, maar hier heb ik toch veel mooie momenten meegemaakt. Ik kon steeds terugvallen op een pak fans. Dat maakte het altijd leuk om terug te komen en die toffe momenten heb ik vastgepind in mijn gedachten."

Na Gullegem richt Cancellara zijn pijlen op de GP Gippingen en aansluitend de Ronde van Zwitserland. "Dat is mijn eerste focus nu. De Tour de France? Ik zal na de Ronde van Zwitserland bepalen of ik naar de Tour trek. Ook omtrent de Olympische Spelen houd ik de deur nog open. Eerst Zwitserland, dan bepaal ik mijn verdere programma. De kans dat ik na de Tour nog wat criteriums ga rijden in België is wel bestaande, maar er is nog niets concreets beslist."

Photo News
Photo News
Photo News