Bernal dolgelukkig na eindzege: "Een vreugde die ik niet kan beschrijven"

AFP
Egan Bernal kroonde zich tot jongste naoorlogse Tourwinnaar. Na afloop van de slotrit naar de Champs-Elysées was de 22-jarige Colombiaan overmand door emoties.

"Dit is ongelooflijk", begon hij. "Ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik heb de Tour gewonnen. Ik ga enkele dagen nodig hebben om dat werkelijk te kunnen bevatten. Ik heb mijn familie al gezien en wil ze zo snel mogelijk omhelzen. Ik voel een vreugde, die ik niet kan beschrijven. Dit is de eerste eindzege voor Colombia. Veel landgenoten hebben het al eerder geprobeerd. Deze sport heeft een enorme traditie in ons land. We hebben al een Giro en een Vuelta gewonnen en enkel een Tour ontbrak nog in het rijtje. Colombia verdient dit. Ik ben blij mijn land dit te kunnen schenken.”

REUTERS
Egan Bernal.
AFP Egan Bernal.
Photo News6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • nico foulon

  Hetgeen da Quintana niet kon Deed Bernal het wel

 • Eddy Heylen

  Verdiende overwinning, dat zeker. Maar iedereen zegt dat hij vertrokken is voor vele zeges. Men moet onder ogen zien dat er in deze tour maar 1 relatief korte induviduele tijdrit van 27 km zat, en hierin 1min22 verloor op Thomas en in het eindklassement slechts 1min11 voorsprong had op Thomas. Als er in de volgende tour bv 2 langere tijdritten inzitten kan dat verlies oplopen tot 4 min verekend. Wie wint dan de tour?

 • James Aster

  viva Columbia proficiat

 • Toran Korshnah

  Dit had ik niet zien aankomen. Prachtig. Proficiat.

 • Jan Govaert

  Bernal verdient te winnen. Maar op termijn dreigt er verschraling te komen als de winnaar steeds uit hetzelfde team komt zoals de voorgaande jaren. Men heeft deze ronde getekend op maat van twee Fransen, Bardet was uit vorm en Pinot moest opgeven. In de toekomst moet men terug twee tijdritten van 40 km invoeren en een bergrit minder zodat de allrounders een voorsprong nemen vooraleer het gebergte begint. Toen Fignon reed waren er tijdritten van 70km. Ook de sponsors zullen minder afhaken.