Belgische renner richt zich tot ASO: "Willen jullie een koninklijke spurt op de Champs-Elysées zonder sprinters?"

Dylan Groenewegen, André Greipel en Fernando Gaviria moesten vandaag opgeven.
Photo News Dylan Groenewegen, André Greipel en Fernando Gaviria moesten vandaag opgeven.
Exit Dylan Groenewegen, André Greipel en Fernando Gaviria. Na het verdwijnen van Marcel Kittel en Mark Cavendish gisteren, sneuvelden vandaag pas echt de grote spurtkanonnen in de Alpen. Tim Declercq zag met lede ogen aan hoe zijn ploegmakker Gaviria er de brui aan moest geven en uitte zijn frustraties op Twitter.

"Beste ASO", opende Tim Declercq op Twitter. "Willen jullie een koninklijke spurt op de Champs-Elysées zonder een spurter? Want je moet een steengoede klimmer zijn om de originele tijdslimiet van 30 minuten in een rit met meer dan 5.000 hoogtemeters te halen." Het was inderdaad puffen en zweten voor de spurters in de rit naar Alpe d'Huez. In de twaalfde etappe moesten er exact 4.985 hoogtemeters overwonnen worden. Dat is meteen het hoogste cijfer voor een WorldTour-koers dit jaar.  

Peter Sagan mag zich zo stilaan rijk rekenen. Die groene trui lijkt hem nu echt niet meer te kunnen ontglippen. Toch heeft ook de renner van BORA-Hansgrohe vandaag flink moeten zwoegen. "Dit was een van de zwaarste Tour-ritten die ik ooit heb gereden", klonk het bij de Slovaak op Twitter. "Voor mij ging het om het overleven van de Alpen en de drie zware beklimmingen. Het is een harde Tour. We moeten er elke dag voor vechten."

Door het verdwijnen van de topsprinters stijgen de kansen natuurlijk bij de andere snelle mannen. Genre Arnaud Démare, John Degenkolb en wie weet misschien wel Timothy Dupont. Straks ligt er in Parijs misschien wel een unieke kans voor het grijpen. Al kan Peter Sagan natuurlijk nog altijd de kaas van het spurtersbrood eten. 

Ook bij de andere renners hakte de etappe van vandaag er flink in:
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido van der smissen

  de ronde moet zwaar zijn en dat van die sprinters is flauwe kul als ze willen zijn ze wel op tijd binnen maar ze willen niet afzien een klimmer ziet op het vlakke ook af

 • Meert Dominique

  Hoe meer sprinters, hoe saaier de vlakke etappes. Groep na 1 km laten vertrekken en 200 km later inlopen, 5 km sprint voorbereiden en "koninklijke" spurt. Maar wel 3 uur naar clichés van Michel Wuyts en totaal oninteressante interviews van voor het vertrek van de rit moeten luisteren. Gelukkig kon tot nu toe Wuyts over Remco praten, maar dit onderwerp is nu ook uitgemolken.

 • Pedro Gonzalez

  Och, het komt sommige tweederangs sprinters toch heel goed uit. Laat ons niet te hypocriet zijn. We zien wel wie de sprinten wint in sommige etappes. En dan nog liefst een Belgenlander. Let maar op, die komt eraan.

 • Raf Vertongen

  Wat een onzin. Of je leert klimmen , of je gaat naar huis. Het is de Tour, geen kermiskoers

 • Wilaiwan Chaiyapuek

  Dus dat de eerste 2 minute na de aankomst een interview geeft alsof hij een wandeling in het park heeft gedaan valt niet op ? hallooooo